Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.290 Ft
1.150 Ft
Kedvezmény: 140 Ft
Menny.:db

Automata Blend 70/30 Pörkölt Kávé 125g-S

Cikkszám: 001A17E
Gyártó: AVX
Elérhetőség: 3 db raktáron
Várható szállítás: 2024. augusztus 01.
Szállítási díj: 1.590 Ft
Nem értékelt
1.290 Ft
1.150 Ft
Kedvezmény: 140 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Automata Blend (70/30 Blend)

 Pörkölési szint: Sötét.
Ízvilág: Kakaó, étcsokoládé.
Ajánlott elkészítési módok: Automata kávégépek, eszpresszó, kotyogó és Phin.
Összetevők: 70 % Arabica és 30 % Robusta
- 70 % Nicaragua Caturra Lavado + 30 % India Robusta Cherry AA
Karakteres, kakaós ízvilágú kávékeverék, magas koffeintartalommal. Ideális választás lehet irodák, kávézók számára, ahol fontos a karakteres kávé íz és a holtponton átlendítő koffeintartalom. Mindezt kiváló ár-érték arány mellett kínáljuk.
A kávé erősen testes és jellegzetes ízű. Tejjel elkészítve sem veszíti el karakterét, az étcsokoládé íze alakul át tejcsokoládévá, megőrizve a kakaós jelleget.
Robustát tekintve az Indiából származó Cherry AA-t használjuk a blend elkészítéséhez, melyet kézzel születelnek (ennek köszönhetően minimálisra csökkenthető az alul és túlérett, hibás szemek aránya a szüretelt tételen belül). Naturál/száraz feldolgozású kávé, amely nagyban hozzájárul a keverék testességéhez, ízében pedig némi fűszerességet is kölcsönöz a blendnek.
A blend további  alkotóeleme a Nicaragua Caturra Lavado a csokoládés ízjegyeket erősíti. A keveréket sötétre pörköljük, így karakteres, étcsokoládés ízvilágot kapunk, rendkívül alacsony savasság mellett.
Elkészítésnél az 1:1,5 arányt javasoljuk eszpresszó esetén. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy 10 grammnyi kávéőrleményből 15 gramm a csészébe lefolyó mennyiség. Hőfokot tekintve nem érdemes 90 fok fölé menni, mivel a robusta hajlamos a "megégésre".  A lefolyási időt pedig érdemes 30 és 40 másodperc között tartani. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére