9990Ft-tól

Ingyenes kiszállítás

9990 Ft-ig a szállítási költség:999 Ft

A 10.00-ig beérkező rendeléseket tudjuk az adott munkanapon feldolgozni, és feladni.

 

Barion vásárlói tájékoztató


Kezdőlap »» Brazil Isidro Pereira Pörkölt kávé 500+100g


    

Brazil Isidro Pereira Pörkölt kávé 500+100g

Új

Készleten

 

Raktáron: 2 db
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám: 003A4
Gyártó: Sandalj
Szokásos ár 4 990 Ft
Ár (nettó) : 3 142 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
3 990 Ft
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

100% Arabica

Brazil Fazenda Isidro Pereira Yellow Bourbon

Brasil_Pereira_Estate.pdf

 

Francia Pörkölés

Pörkölési dátum:2018.04.03.

 

Brazil Fazenda Isidro Pereira Yellow Bourbon

 

A 300 holdas Pereira Birtokon minden feltétel adott ahhoz, hogy kiváló kávék születhessenek. Ezek nem más, mint a tengerszint feletti magasság, a klimatikus viszonyok és a személyes elhivatottság. A farmon 250 holdon termelnek különböző arabika variánsokat. Ezek a Bourbon, Acaiá, Mundo Novo, Cauaí és utóbbinak különböző fajtái. A hegyen tápanyagban gazdag a talaj, a tengerszint feletti magasság pedig 3.500 és 4.000 láb között van. Ennek előnye, hogy a cseresznyék lassan érnek be, mely könnyebbé teszi a szüretelést is. És a nappali és éjszakai hőmérséklet közötti eltérésnek köszönhetően több cukrot raktároznak el a szemek.

A farmnak minden eszköze meg van arra, hogy az érett szemeket megfelelően dolgozzák fel. Környezettudatosság terén is élen járnak, a feldolgozó-malom felhasználja és szükség esetén újra is hasznosítja az elhasznált vizet. Hogy a lehető legjobb eredményt érjék el a feldolgozás során, a szárító-ágyak árnyékoltak, így megfelelő ütemben zajlik a szemek kiszáradása. Az eszköztárban ezen felül megtalálható a mechanikus szárító is. Ezek a tényezők azonban mit sem érnének elszántság és szakértelem nélkül.

A kávészemeket nagy odafigyelés mellett dolgozzák fel. Erre talán kiváló bizonyíték az, hogy 2002-ben győztesként kerültek ki a „Cup of Excellence” versenyén.

 

A régió

Ez a terület egyike azoknak, melyek a legjobb teljesítményt tudják felmutatni, Brazílián belül. A magas hegyek lankái természetes lelőhelyei különböző ásványi anyagban gazdag forrásoknak. Az erdők védelme és a kávéültetvények pedig vonzzák az érdeklődőket. Így turisztikai szempontból sem elhanyagolhatóak az előnyei.

A magasság, trópusi-hegyi klíma és a kávétermesztés régmúltra visszatekintő hagyománya Brazília egyik központjává tette a régiót a specialty kávék termesztése szempontjából. Ez a terület állította elő 30 %-át azoknak a kávéknak, melyek elérték a Brazíliai Cup of Excellence döntőjét, 2002, 2003, 2004 és 2005-ben.

Fenntarthatóság

A Pereira Farm javarészt az elhelyezkedésének köszönhetően, nagyban függ az emberi munkától. A farmon jelenleg 12 család él. 35 embernek van itt állandó, egész éves munkája. Azonban a szüret idején, ami májustól szeptemberig tart, körülbelül 100 főre tehető a munkások száma. A munkálatokat munkavédelmi szakember irányítja és mindenkinek rendelkezésére állnak a munkavédelmi eszközök. Ezen felül a szállás is biztosított és különböző rekreációs lehetőségek is a rendelkezésre állnak. Érdekességképpen ilyen a horgászat és a foci is.

Annyira gazdag természeti erőforrásokban a terület és az élővilága sokszínű, hogy 30 holdat teljesen el is különítettek a megmunkálástól. A környezettudatosságuknak köszönhetően a környékbéli közösségekben kiváló minőségű az ivóvíz.

Minden a feldolgozáshoz felhasznált víz újrahasznosításra kerül. A magokról lefejtett gyümölcshús pedig komposzt lesz.

A kávék

A birtok évente körülbelül 3.000 zsák kávét állít elő, ezek vagy naturál/száraz vagy pulped naturál eljárással kerülnek feldolgozásra. A lassú érés és a körültekintő szüret lehetővé teszi, hogy a kávék 40 %-a pulped naturál eljárással kerül feldolgozásra. Ugyanis ily módon elkerülhető a fermentáció.

A maradék 60%, pedig naturál/száraz eljárás által nyeri el végleges formáját. Ehhez ideális környezetet biztosít a hegyi klíma, a szüret idején.

Néhány szó a számunka most lényeges variánsról. Maga a Bourbon, Bourbon szigetéről, egyes vélekedések szerint pedig, Etiópiából származik. Számos alfaja létezik. A fajtára jellemző, hogy fokozottan ki van téve a levélrozsdának és egyéb betegségeknek. Hozama átlagosnak mondható. Cserébe a csésze-minőség messze átlag feletti.

Néhány bizonyíték azt mutatja, hogy a Sárga Bourbon magasabb hozamot ér el, piros és narancssárga társaihoz képest.

A fajta közeli rokonságban áll az SL28, Typica és Caturra variánsokkal. A megfelelő környezetben az alacsony hozamú Bourbon kiváló csészeminőséget képes produkálni (a hozam és a minőség között általában fordított az arányosság), mivel több energiát tud a növény hasznosítani. Ebben a tekintetben némileg hasonlít a PeaBerry-hez, ahol egy mag van, szemben a megszokott kettővel egy gyümölcsben. Sokan annak tulajdonítják a teljesen egyedülálló íz-profilját és karakterét, hogy több energiát és tápanyagot képes a növény arra az egy magra koncentrálni.

Az általunk kínált kávénak jellemzője az erős testesség, alacsony savasság és a mindent elsöprő édesség. Olyan ízjegyeket fedezhetünk fel benne, mint a kakaó, étcsokoládé és mogyoró.

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

ZTA5M
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: