9990Ft-tól

Ingyenes kiszállítás

9990 Ft-ig a szállítási költség:999 Ft

A 10.00-ig beérkező rendeléseket tudjuk az adott munkanapon feldolgozni, és feladni.

 

Barion vásárlói tájékoztató


Kezdőlap »» Brazil Fazenda Isidro Pereira Y. B. Pörkölt kávé 500g


        

Brazil Fazenda Isidro Pereira Y. B. Pörkölt kávé 500g

Új

Nincs készleten

 

Raktáron: 0 db
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám: 003A1
Gyártó: Sandalj
Szokásos ár 4 990 Ft
Ár (nettó): 3 378 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
4 290 Ft
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

100% Arabica

Brazil Fazenda Isidro Pereira Yellow Bourbon

Brasil_Pereira_Estate.pdf

 

Francia Pörkölés

Pörkölési dátum:2017.05.08.

 

Brazil Fazenda Isidro Pereira Yellow Bourbon

 

A 300 holdas Pereira Birtokon minden feltétel adott ahhoz, hogy kiváló kávék születhessenek. Ezek nem más, mint a tengerszint feletti magasság, a klimatikus viszonyok és a személyes elhivatottság. A farmon 250 holdon termelnek különböző arabika variánsokat. Ezek a Bourbon, Acaiá, Mundo Novo, Cauaí és utóbbinak különböző fajtái. A hegyen tápanyagban gazdag a talaj, a tengerszint feletti magasság pedig 3.500 és 4.000 láb között van. Ennek előnye, hogy a cseresznyék lassan érnek be, mely könnyebbé teszi a szüretelést is. És a nappali és éjszakai hőmérséklet közötti eltérésnek köszönhetően több cukrot raktároznak el a szemek.

A farmnak minden eszköze meg van arra, hogy az érett szemeket megfelelően dolgozzák fel. Környezettudatosság terén is élen járnak, a feldolgozó-malom felhasználja és szükség esetén újra is hasznosítja az elhasznált vizet. Hogy a lehető legjobb eredményt érjék el a feldolgozás során, a szárító-ágyak árnyékoltak, így megfelelő ütemben zajlik a szemek kiszáradása. Az eszköztárban ezen felül megtalálható a mechanikus szárító is. Ezek a tényezők azonban mit sem érnének elszántság és szakértelem nélkül.

A kávészemeket nagy odafigyelés mellett dolgozzák fel. Erre talán kiváló bizonyíték az, hogy 2002-ben győztesként kerültek ki a „Cup of Excellence” versenyén.

 

A régió

Ez a terület egyike azoknak, melyek a legjobb teljesítményt tudják felmutatni, Brazílián belül. A magas hegyek lankái természetes lelőhelyei különböző ásványi anyagban gazdag forrásoknak. Az erdők védelme és a kávéültetvények pedig vonzzák az érdeklődőket. Így turisztikai szempontból sem elhanyagolhatóak az előnyei.

A magasság, trópusi-hegyi klíma és a kávétermesztés régmúltra visszatekintő hagyománya Brazília egyik központjává tette a régiót a specialty kávék termesztése szempontjából. Ez a terület állította elő 30 %-át azoknak a kávéknak, melyek elérték a Brazíliai Cup of Excellence döntőjét, 2002, 2003, 2004 és 2005-ben.

Fenntarthatóság

A Pereira Farm javarészt az elhelyezkedésének köszönhetően, nagyban függ az emberi munkától. A farmon jelenleg 12 család él. 35 embernek van itt állandó, egész éves munkája. Azonban a szüret idején, ami májustól szeptemberig tart, körülbelül 100 főre tehető a munkások száma. A munkálatokat munkavédelmi szakember irányítja és mindenkinek rendelkezésére állnak a munkavédelmi eszközök. Ezen felül a szállás is biztosított és különböző rekreációs lehetőségek is a rendelkezésre állnak. Érdekességképpen ilyen a horgászat és a foci is.

Annyira gazdag természeti erőforrásokban a terület és az élővilága sokszínű, hogy 30 holdat teljesen el is különítettek a megmunkálástól. A környezettudatosságuknak köszönhetően a környékbéli közösségekben kiváló minőségű az ivóvíz.

Minden a feldolgozáshoz felhasznált víz újrahasznosításra kerül. A magokról lefejtett gyümölcshús pedig komposzt lesz.

A kávék

A birtok évente körülbelül 3.000 zsák kávét állít elő, ezek vagy naturál/száraz vagy pulped naturál eljárással kerülnek feldolgozásra. A lassú érés és a körültekintő szüret lehetővé teszi, hogy a kávék 40 %-a pulped naturál eljárással kerül feldolgozásra. Ugyanis ily módon elkerülhető a fermentáció.

A maradék 60%, pedig naturál/száraz eljárás által nyeri el végleges formáját. Ehhez ideális környezetet biztosít a hegyi klíma, a szüret idején.

Néhány szó a számunka most lényeges variánsról. Maga a Bourbon, Bourbon szigetéről, egyes vélekedések szerint pedig, Etiópiából származik. Számos alfaja létezik. A fajtára jellemző, hogy fokozottan ki van téve a levélrozsdának és egyéb betegségeknek. Hozama átlagosnak mondható. Cserébe a csésze-minőség messze átlag feletti.

Néhány bizonyíték azt mutatja, hogy a Sárga Bourbon magasabb hozamot ér el, piros és narancssárga társaihoz képest.

A fajta közeli rokonságban áll az SL28, Typica és Caturra variánsokkal. A megfelelő környezetben az alacsony hozamú Bourbon kiváló csészeminőséget képes produkálni (a hozam és a minőség között általában fordított az arányosság), mivel több energiát tud a növény hasznosítani. Ebben a tekintetben némileg hasonlít a PeaBerry-hez, ahol egy mag van, szemben a megszokott kettővel egy gyümölcsben. Sokan annak tulajdonítják a teljesen egyedülálló íz-profilját és karakterét, hogy több energiát és tápanyagot képes a növény arra az egy magra koncentrálni.

Az általunk kínált kávénak jellemzője az erős testesség, alacsony savasság és a mindent elsöprő édesség. Olyan ízjegyeket fedezhetünk fel benne, mint a kakaó, étcsokoládé és mogyoró.

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

N2NmMDEz
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: