9990Ft-tól

Ingyenes kiszállítás

9990 Ft-ig a szállítási költség:999 Ft

A 10.00-ig beérkező rendeléseket tudjuk az adott munkanapon feldolgozni, és feladni.

 

Barion vásárlói tájékoztató


Kezdőlap »» Ethiopia Yirga Koke Hamburgi pörkölésű Kávé 125g


        

Ethiopia Yirga Koke Hamburgi pörkölésű Kávé 125g

ARABICA COFFEES

Akciós

Nincs készleten

 

Raktáron: 0 db
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám: 01L5
Gyártó: Sandalj
Szokásos ár 1 590 Ft
Ár (nettó): 1 094 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
1 390 Ft
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Ethiopia Yirga Koke Organic Natural  125g

Pörkölési dátum: 2018.02.12.

Faj: 100% Arabica

Ország: Etiópia

Régió: Yirgacheffe (Koke szövetkezet)

Tengerszint feletti magasság: 1750 - 2100 méter

Fajta: Heirloom

Pörkölési szint: Hamburgi

Feldolgozási mód: Naturál / száraz

Ízjegyek: Eper, licsi, érett mangó és vanília

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, filteres eszközök

 

Ez a kávé Etiópia Yirgacheffe régiójából érkezett, amely az ország déli részén helyezkedik el. Itt található a kultikus Yirgacheffe falu is. A kávét magas tengerszint feletti magasságokban termesztik, 1800 és 2200 méter között. Ennek köszönhetően a szemek tömörebbek, mint alacsonyabban termő társaik. Ugyanis lassabban érnek be, így több tápanyag kerül a termésbe, ezáltal édesebbek is lesznek.

Kávénk nevét arról a faluról kapta, ahol a feldolgozó állomás elhelyezkedik, ami nem más, mint Koke. Ez egyben egy szövetkezeti rendszert is takar, melynek 823 tagja van. A farmerek létszáma pedig megközelíti a 4000-et a régióban.

A környezeti viszonyok ideálisak a száraz/naturál feldolgozáshoz, amit itt végeznek. A kiváló termékhez azonban nélkülözhetetlen az, hogy csak az érett szemeket dolgozzák fel. Ezt elősegítve a szüretelést kézzel végzik, a kevésbé minőségorientált gépi szedés helyett. Száraz eljárás alkalmazásánál a magról nem hántolják le a húst, hanem azt rajta hagyva "afrikai ágyakon" szárítják. Ez a feldolgozási mód rendkívüli figyelmet igényel, hiszen  ha nem megfelelően végzik, akkor nem kívánatos fermentáció következhet be. Utóbbi pedig kellemetlen mellék-ízt kölcsönöz a kávénak.

Az érett szemeket 15 napig szárítják. Ezt követően az árut Yirgacheffebe szállítják, ahol lehántolják a szemeken lévő húst, majd kézi válogatás után zsákokba töltik.

Az etióp kávék ízüket tekintve meglehetősen nagy diverzitást mutatnak. Hogy mit találunk a csészében az függ az adott variánstól, feldolgozási módtól és a mikroklíma jellegzetességeitől.

Feldolgozási módjának köszönhetően itt egy meglehetősen édes kávét kapunk. Ízében abszolút a gyümölcsök dominálnak. Eperre és mangóra emlékeztet főként, utóízében pedig a csokoládé jelenik meg.

 

 

 

 

 

 

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

YzkzMTF
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: