11990Ft-tól

Ingyenes kiszállítás

11990 Ft-ig a szállítási költség:1199 Ft

 

 

 

Barion vásárlói tájékoztató


Kezdőlap »» Ethiopia Yirga Koke Hamburgi p. Kávé 125+25g


    

Ethiopia Yirga Koke Hamburgi p. Kávé 125+25g

Organic COFFEES

Népszerű

Készleten

 

Raktáron: 1 db
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám: 01L5
Gyártó: Sandalj
Szokásos ár 1 590 Ft
Ár (nettó) : 937 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
1 190 Ft
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

Ethiopia Yirga Koke Organic Natural  125g

Pörkölési dátum: 2018.07.24.

Faj: 100% Arabica

Ország: Etiópia

Régió: Yirgacheffe (Koke szövetkezet)

Tengerszint feletti magasság: 1750 - 2100 méter

Fajta: Heirloom

Pörkölési szint: Hamburgi

Feldolgozási mód: Naturál / száraz

Ízjegyek: Eper, licsi, érett mangó és vanília

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, filteres eszközök

 

Ez a kávé Etiópia Yirgacheffe régiójából érkezett, amely az ország déli részén helyezkedik el. Itt található a kultikus Yirgacheffe falu is. A kávét magas tengerszint feletti magasságokban termesztik, 1800 és 2200 méter között. Ennek köszönhetően a szemek tömörebbek, mint alacsonyabban termő társaik. Ugyanis lassabban érnek be, így több tápanyag kerül a termésbe, ezáltal édesebbek is lesznek.

Kávénk nevét arról a faluról kapta, ahol a feldolgozó állomás elhelyezkedik, ami nem más, mint Koke. Ez egyben egy szövetkezeti rendszert is takar, melynek 823 tagja van. A farmerek létszáma pedig megközelíti a 4000-et a régióban.

A környezeti viszonyok ideálisak a száraz/naturál feldolgozáshoz, amit itt végeznek. A kiváló termékhez azonban nélkülözhetetlen az, hogy csak az érett szemeket dolgozzák fel. Ezt elősegítve a szüretelést kézzel végzik, a kevésbé minőségorientált gépi szedés helyett. Száraz eljárás alkalmazásánál a magról nem hántolják le a húst, hanem azt rajta hagyva "afrikai ágyakon" szárítják. Ez a feldolgozási mód rendkívüli figyelmet igényel, hiszen  ha nem megfelelően végzik, akkor nem kívánatos fermentáció következhet be. Utóbbi pedig kellemetlen mellék-ízt kölcsönöz a kávénak.

Az érett szemeket 15 napig szárítják. Ezt követően az árut Yirgacheffebe szállítják, ahol lehántolják a szemeken lévő húst, majd kézi válogatás után zsákokba töltik.

Az etióp kávék ízüket tekintve meglehetősen nagy diverzitást mutatnak. Hogy mit találunk a csészében az függ az adott variánstól, feldolgozási módtól és a mikroklíma jellegzetességeitől.

Feldolgozási módjának köszönhetően itt egy meglehetősen édes kávét kapunk. Ízében abszolút a gyümölcsök dominálnak. Eperre és mangóra emlékeztet főként, utóízében pedig a csokoládé jelenik meg.

 

 

 

 

 

 

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

YWQzNDVj
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: