Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

AVX Café Shop

*

*

15000 Ft-tól Ingyenes kiszállítás

15000 Ft-ig a kiszállítás: 1490 Ft.

PostaPont-ra szállítás: 1090 Ft

A szállítási költségek Magyarország

közigazgatási határain belülre

vonatkoznak.

*

Barion vásárlói tájékoztató

 


Kezdőlap »» Brazil Santos Pörkölt kávé 125g


        

Brazil Santos Pörkölt kávé 125g

Készleten

 

Pörkölési dátum: 2020.06.14.

Ár (nettó): 701 Ft

Ár (bruttó)(27 %): 890 Ft


Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Raktáron: 5 db
Cikkszám: 002H4
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Brazil Santos

Faj: 100% Arabica

Ország: Brazília

Régió: Mogiana, Sul de Minas, Cerrado

Tengerszint feletti magasság: 800-1350 méter

Fajta: Mundo Novo, Icatu, Acaiá, Catuaí, Tupi

Pörkölési szint: Sötét 

Feldolgozási mód: Naturál/száraz.

Ízjegyek: Dió, kakaó és étcsokoládé. Erősen testes kávé.

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogós.

 

Egyszerű, mint a faék. Mindig ez jut eszembe erről a kávéról. Semmi nincsen benne túlbonyolítva. Egy tipikus brazil kávé, amit pont ez tesz zseniálissá. Étcsokoládés íz, ami tejes italokban tejcsokoládévá szelídül, a méz édességével párosulva. Aki egy fenomenális ristrettora szomjazik, ne keresgéljen tovább. Brutálisan finom alacsony kivonatolási aránynál. Amit magas testesség koronáz meg.

Azonban, ha mélyebbre ásunk, felsejlik a szóban forgó kávé komplexitása.

Brazília a világ egyik legnagyobb kávétermelő a világon. A legtöbb kávé nem magasan termő, leginkább 600-1200 méter között zajlik a termelés. Ez jóval alacsonyabb érték, mint ami egyéb dél-amerikai és az afrikai kávétermelő országokra jellemző. Részben ezért, alacsony savasság jellemzi az innen érkező kávékat. Ízjegyekben leginkább a mogyoró és a csokoládé dominál. Aki szereti az édeset a csészében, pont jó helyen jár.

Santos-nak van a legnagyobb tengeri kikötője Latin-Amerikában. Itt kezelik nagy részét a világ kávékereskedelmének és számos egyéb terméknek, például a banánnak is.

Hogy közelítsünk erre a kávéra, néhány gondolat Santos-régiójáról. Az itt termelt kávék többségét natúr/száraz eljárással dolgozzák fel. Nem feltétlen az infrastrukturális hiányosságok miatt (lásd az afrikai kávétermelő országok), hanem az eljáráshoz ideális klimatikus viszonyok miatt. Itt pont megfelelő a napsütéses órák száma, a csapadék mennyisége és a páratartalom is ehhez a feldolgozási módhoz. Az így „kezelt” kávékat alacsonyabb savasság, viszont magasabb édesség jellemzi mosott társaikhoz képest. A régióban variánsok tekintetében a Bourbon a leggyakoribb.

Visszatérve az elkészített kávéra. Kifejezetten jól áll a kávénak az 1:1-es arány. Tehát 20 gramm kávéőrleményből 20 gramm kifolyó mennyiség. Nem kell megijedni a viszonylag tág időablaktól sem. Még a 40 másodperces csapolás is jól áll neki. Az ideális időintervallum valahol 25 és 40 között helyezkedik el. Egyáltalán nem kényes kávé.

Íz-ügyileg a kakaó és étcsokoládé dominál. Tejben pedig a tejcsokoládé és a mogyoró a jellemző. Amennyiben van előáztatás, 3 BAR-on akár 6 másodpercig is el lehet menni. Kivonatolási hő tekintetében nem érdemes túl magas értéket megcélozni (La Marzocco Linea Classic, 87,5-88 fok).

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

NTlmOGUxZ
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: