12990 Ft-tól Ingyenes kiszállítás

12990 Ft-ig a kiszállítás: 1299 Ft.

PostaPont-ra szállítás: 999 Ft

A szállítási költségek Magyarország

közigazgatási határain belülre

vonatkoznak.

Barion vásárlói tájékoztató

 


Kezdőlap »» Indonesia S.Wonosari 88p Bécsi P Kávé 250g


        

Indonesia S.Wonosari 88p Bécsi P Kávé 250g

Pörkölési dátum: 2019.08.13.

Új Akciós

Nincs készleten

 

Raktáron: 0 db
Cikkszám: 04F4A
Ár (nettó) : 1 803 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
2 290 Ft
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Indonesia - Sumatra Wonosari - területszelektált, specialty-minősítésű kávé.

- 100% Arabica

- Világos pörkölés (Bécsi).

Szumátra, Indonézia legnagyobb szigete, melyet az egyenlítő pont ketté szel, így az uralkodó időjárás meglehetősen forró és párás. Így nem kérdés, hogy ennél a kávénál is a speciális indonéz feldolgozási módszert használják, ami a nedvesen hántolt (Giling Basah/Wet-hulled). Az időjárás viszontagságai csak ennek a feldolgozási módnak a használatát teszik lehetővé. Az utóbbi években kísérleti jelleggel próbálkoznak a máshol elterjedt módszerekkel is, de a legtöbb kávét még mindig ezzel a tradicionális módszerrel dolgozzák fel.

Az eredet:

Ez a tétel a Permata Gayo szövetkezettől érkezett, ami a Tawar tóhoz közel található, Aceh régióban.  A kooperációt 2006-ban alapították és mára 2260 tagot számlál, 43 faluból. Remek munkát végeznek, ami a nyomon követhetőséget és a speciális tételek leválasztását és a kísérleti jellegű feldolgozási módszerek kipróbálását illeti. Mára saját feldolgozó-állomással is rendelkeznek, melynek köszönhetően még nagyobb részét vonták a feldolgozási folyamatnak az ellenőrzésük alá. 

Feldolgozási folyamat:

1. Az érett szemeket kézzel szüretelik le a cserjékről. Elkerülve ezzel az alul- és túlérett szemek leszedését.

2. Ezt követően vízzel teli tartályokba teszik a szemeket, ahol az alulérett, beteg szemek lebegnek a víz tetején. Ezeket a gyümölcsöket eltávolítják a tételből.

3. Az első válogatást követően lehántolják a gyümölcs héját és a gyümölcshús egy részét. Azonban a nyálka a szemen marad.

Érdekesség: a helyben készült hántológépet "luwak"-nak hívják.

4. A babokat egy éjszakán át fermentálják, hogy fellazuljon a nyálkaréteg.

5. A fermentációt követő reggelen a szemeket átmossák egy vízzel teli tartályban, ahol ismét kiszűrik a víz tetején lebegő babokat.

6. Mikor megkezdik az első szárítási fázist a nedvességtartalom körülbelül 45-50 %. Ezt 25-30%-ig csökkentik.

7. Ismét hántolás következik. Az itt használt gépek sokkal erősebbek, mint a normál esetben hántolásra használt gépek, mert nagyobb energia kell a még mindig nedves nyálkaréteg leválasztásához. A szemeknek a többi feldolgozástól eltérően kékes színe lesz.

8. Második szárításnál érik el az ideális 12%-os nedvességtartalmat a szemek.

9. A babokat előbb tömörségük, vagy súlyuk szerint osztályozzák. Majd méret és forma szerint. Végül pedig kézzel kiválogatják a megmaradt hibás szemeket.

Összetétel:

A Wonosari-ban két féle arabika variáns található meg. Az egyik a P88, a másik pedig a Gayo-1. A P88-at a hollandok hozták Szumátra szigetére, Kolumbiából. Jellemző rá a nagy hozam, kiváló ízprofil (étcsokoládés, nugátos jegyek) és a környezeti tényezőknek való nagyfokú ellenállóság. A szemek mérete, formája homogenitást mutat. A Gayo-1 (Tim Tim) szintén ezen a módon került az indonéz szigetvilágba. Ízében ez adja a citrusos, florális jegyeket.

 

Röviden:

Származási hely: Szumátra, Indonézia
Régió: Gayo, Aceh
Falu: Wonosari
Szövetkezet: Koperasi Permata Gayo
Fajta: Gayo1(Tim Tim) & P88
Tengerszint feletti magasság: 1100 - 1350 méter
Feldolgozási mód: Giling Basah (Félig mosott)
Szüret: május - július
Minősítés: Grade1 & Triple Picked
Csomagolás: 60 kilógrammos GrainPro zsák
SCA Cupping pontszám: 88
Ízjegyek: Étcsokoládé, szeder, eper, florális
Espresso pörkölés.

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

M2I1N
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: