11990Ft-tól

Ingyenes kiszállítás

11990 Ft-ig a szállítási költség:1199 Ft

 

 

 

Barion vásárlói tájékoztató


Kezdőlap »» Indonesia S.Suku Rawe 86p Bécsi P Kávé 500+100g


        

Indonesia S.Suku Rawe 86p Bécsi P Kávé 500+100g

Specialty COFFEES

Új Akciós

Készleten

 

Raktáron: 4 db
Cikkszám: 04F3
Szokásos ár 5 490 Ft
Ár (nettó) : 3 929 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
4 990 Ft
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

 Indonesia Sumatra Suku Rawe 86p Specialty kávé

100% Arabica

Bécsi pörkölés.

Pörkölési Dátum:2018.11.30.

 https://www.coffeekilimanjaro.com/sumatra-red-bourbon.html

Szumátra SUKU RAWE

Származási hely: Szumátra, Indonézia
Régió: Gayo, Aceh
Falu: Suku Rawe
Közösség: Koperasi Permata Gayo
Fajta: 100% Red Bourbon
Tengerszint feletti magasság: 1300 - 1550 méter
Feldolgozási mód: Giling Basah (Félig mosott)
Szüretelési időszak: 2017 május - július
Minősítés: Grade 1 (háromszoros kézi válogatás)
Beérkezés helye: Barcelona & Santiago
Csomagolás: 60 Kg w/ GrainPro
Cupping pontszám: 86
Ízjegyek: Görögdinnye, fahéj, barna cukor
Espressohoz?: Igen! És filterhez is.

 Giling Basah (Félig mosott) eljárás:

Ez az indonéz szigetvilágban elterjedt kávéfeldolgozási módszer. Hogyan is néz ki?

1. Leszedik az érett szemeket.

2. Ezt követően mechanikusan lehántolják a kávé héját és a gyümölcshúst. Ugyanakkor a nyálka rajta marad a magon. Érdekesség, hogy a házilag készül hántológépeket "Luwak"-nak hívják.

3. A hántolás után a szemeket tartályokban, vagy műanyag rizses zsákokban fermentálják.

4. Ekkor következik a kávészemek mosása, ahol egyúttal kiválogatják az éretlen szemeket, melyek a víz felszínén lebegnek. Ez általában a fermentációt követő nem, de nagyban függ attól, hogy a feldolgozó állomásnak milyen a vízzel való ellátottsága.

5. A kávét beton-ágyra terítik és szárítják, ekkor a nedvességtartalmuk 34 és 50 % között van. Az első szárítást addig folytatják, amíg a babok nedvességtartalma 25-30%-osra nem esik.

6. A kávéról lehántolják a maradék nyálkát. A hántológépek erősebbek, mint normál társaik, hiszen itt nagyobb teljesítmény szükséges már a hántoláshoz.

7. Ismét szárítás következik, nagyjából 12 %-os nedvességtartalomig.

8. Majd elérkezünk a harmadik válogatási fázisig, ahol súly (tömörség), nagyság és forma szerint osztályozzák a szemeket.

9. Kézzel kiszortírozzák a hibás szemeket.

10. Majd végül, de nem utolsó sorban lecuppingolják a lepörkölt mintákat.

Az így feldolgozott kávékat mélyzöld, kékes színükről lehet felismerni.

 

Miért ez a feldolgozási módszer honosodott meg?

- Magas az éves csapadékmennyiség. A térséget gyakran súlytják természeti csapások. Ezen felül rendkívül magas a páratartalom.

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

MzJiOTE
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: