Kezdőlap »» AVX Choco & Orange Blend pörkölt kávé 500g
AVX Chocolate & Orange Blend
Pörkölési szint: Közepes.
Ízvilág: Étcsokoládé és narancs kettőssége jellemzi, hosszan tartó utóízzel.
Tejes italban: Étcsokoládé és kakaó.
Elkészítéshez ajánlott eszközök: Eszpresszó, kotyogó és Phin.
Összetevők: 100 % Arabica
- 50 % Guatemala SHB EP Huehuetenango, - 50 % Ethiopia Yirgacheffe Gr. 2. Konga Coop
AVX Chocolate and Orange blend (100 % arabica blend). A keverék megalkotásakor a cél az volt, hogy a nevéhez hű ízvilágot sikerüljön alkotni, mindenféle mesterséges ízesítők és aromák nélkül. A blend csak arabica kávékból tevődik össze. Egyik felét az Ethiopia Yirgacheffe Gr. 2 Konga Coop adja. Amely egy őshonos etióp (Heirloom) variánsokból álló, mosott eljárással feldolgozott tétel. Ez adja a keverék gyümölcsösségét (és narancsos ízvilágát), amely már-már névjegyévé vált a területről érkező kávéknak. Ezt egészíti ki a Guatemala SHB EP Huehuetenango. A Mexikóval határos régió mikroklímája ideális viszonyokat biztosít a kávétermesztéshez. Ez egy szintén mosott eljárással feldolgozott kávé étcsokoládés és citrusos aromákkal, szirupos testességgel. Az összetevőket tekintve Typica, Bourbon, Caturra és Catuaí variánsokból áll. A keverék alkotóelemeinek közös tulajdonsága, hogy a betakarítás során kézzel szüretelik őket.
Pörkölését tekintve közepes.
Eszpresszónak elkészítve ajánljuk, 1 : 1,5 - 2 kivonatolási aránnyal, 25-35 másodperces lefolyási idővel. Érdemes a kávét a pörköléstől számított legalább 14. napig pihentetni.
Kávékorzó magazinban megjelent értékelés:
https://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1754%3Aavx-cafe-chocorange-blend-a-nev-kotelez&catid=43%3Akavekostolo-szemeskave-tesztek&Itemid=110&fbclid=IwAR15DkLKjimZnqTFs_yo_qIM2Uqa4RbcdxNq8R3LQlUQirreqLN_cZoTCxg