12990 Ft-tól Ingyenes kiszállítás

12990 Ft-ig a kiszállítás: 1299 Ft.

PostaPont-ra szállítás: 999 Ft

A szállítási költségek Magyarország

közigazgatási határain belülre

vonatkoznak.

Barion vásárlói tájékoztató

 


Kezdőlap »» Brazil Sertao Peaberry Pörk. Kávé 250g


        

Brazil Sertao Peaberry Pörk. Kávé 250g

Pörkölési dátum: 2019.08.28.

Új Népszerű

Nincs készleten

 

Raktáron: 0 db
Cikkszám: 003A33
Ár (nettó) : 1 094 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
1 390 Ft
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Brazil Fazenda Sertao Peaberry Natural Yellow Bourbon

Brazíliában már a 18. század elejétől kezdve termesztenek kávét.  Kezdetben csak a helyi piac keresletét elégítette ki a termelési volumen, azonban egyre nagyobb nemzetközi kereslet is mutatkozott az innen származó tételek iránt.  Ezt segítette elő az is, hogy szerte a világban a termést a levélrozsda tizedelte.  Az országban a mikroklíma a termeléshez kiváló és magában az ország mérete is nagy termés előállítását teszi lehetővé.

A kibocsájtás egészen addig jutott, hogy a 20. században már a világ termésének 80 %-át adta. A mai napig az egyik leggyakrabban tárgyalt ország a termés, piaci ár és kísérleti eljárások tekintetében. Nem is csoda, hiszen a mai napig meghatározó tényező a kávé világpiaci árára nézve, Kolumbia mellett. Napjainkban a szélsőséges időjárás gyakran negatívan befolyásolja az előállítást.

Az országban számtalan variáns és hibrid-variáns megtalálható. Van amelyik természetes módon jött létre, van amelyet pedig laboratóriumban hoztak létre. Ezek pedig más országokban is megvetették a lábukat.

A nagy kereslet kielégítése érdekében az ország alkalmazkodott a viszonyokhoz. Élen járnak az újfajta feldolgozási módok kikísérletezésében és a szüret hatékonyságának a növelésében. Gyakori a géppel történő betakarítás a nagyobb farmokon. Többnyire a kávét válogatás nélkül leszedik, amely gyorsítja a folyamatot, majd a később válogatják le az éretlen szemeket a tételből.

Ha már a feldolgozási módoknál tartunk, itt a leggyakrabban alkalmazott módszer a naturál és a félig száraz  (honey, miel). Ezeknek előnye, hogy kevesebb vízfelhasználással járnak. És szintén hozzájárulnak a brazil kávékról kialakított generalizált képhez, amely az édes, kakaós, csokis ízjegyeket hangsúlyozza. Azonban az ország ízprofilja ennél sokkal szélesebb.

Tételünk A Fazenda Sertao birtokról származik, melynek története egy idős a kávétermesztéssel a Carmo de Minas régióban. Napjainkban a farmot Nazareth Dias Peireira vezeti a gyermekei segítségével. Ő annak a José Isidro Pereiranak felesége, aki első generációs farmerként megkezdte a termelést a farmon.

A farm 1000 méteres tengerszint feletti magasságban található és az átlaghőmérséklet 18 celsius fok körüli. A cserjéket a dombok tetejére ültetik, amelynek köszönhetően elkerülhető a fagykár és a gombás fertőzés, ami gyakori télen a régióban.

Ezeknek a lépéseknek és a gondos válogatásnak köszönhetően kapunk kiváló minőséget a csészében.

Faj: 100% Arabica

Ország: Brazília

Régió: Carmo de Minas, Minas Gerais

Tengerszint feletti magasság:  1100 - 1450 méter

Fajta: Yellow Bourbon Peaberry

Pörkölési szint: Sötét

Feldolgozási mód: Naturál/száraz.

Ízjegyek: Mogyoró, étcsokoládé. Testes brazil kávé.

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogós, szarvasi.

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

MDBkO
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: