9990Ft-tól

Ingyenes kiszállítás

9990 Ft-ig a szállítási költség:999 Ft

A 10.00-ig beérkező rendeléseket tudjuk az adott munkanapon feldolgozni, és feladni.

 

Barion vásárlói tájékoztató


Kezdőlap »Frissen pörkölt kávék» Papua Sigri Plantation Pörkölt Kávé 500+100 g


        

Papua Sigri Plantation Pörkölt Kávé 500+100 g

TRACEABILITY PROJECT COFFEES

Új Akciós

Készleten

 

Raktáron: 9 db
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám: 066I
Gyártó: Sandalj
Szokásos ár 4 290 Ft
Ár (nettó): 2 984 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
3 790 Ft
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

100% Arabica

Papua New Guinea AA Grade Sigri Plantation

 

Pörkölési dátum:2018.02.08.

Sigri ültetvény

A Sigri ültetvény Papua Új Guinea nyugati hegyvidéki tartományában található, a Wahgi völgyben. Az 1950-es években alapították és gyors elismerésre tett szert, mivel itt termesztették az ország legkiválóbb arabica kávéját.

Ismertsége fokozatosan nőtt, míg nemzetközileg is felismerték, hogy az itt termesztett gourmet kávé a világ legjobbjaival vetekszik és meg is őrizte ezt a státuszát az elmúlt 20 évben.

5000 lábbal a tenger szintje felett, az ültetvényen nagyon hűvös a klíma, kellemes záporokkal, amely ideális környezett az arabica termesztéséhez. Minden ültetvényen kizárólag arabicát termesztenek, de legfőképpen Arusha, Bourbon és Typica típusokat, amelyek kiválóbb kávét eredményeznek, mint más pápua új guineai arabica fajták.

Minden kávé, amely a Sigri nevet viseli, átmossák és átesik egy nagyon szigorú vizes feldolgozási folyamaton. A minőségi ellenőrzés már a földeken elkezdődik: a kávébabokat

kézzel szüretelik – fontos, hogy pirosak és teljesen érettek legyenek a szemek, mert csak így lesz tökéletes a cukor és sav egyensúlya. Az átválogatott szemeket még aznap átpréselik.

Ezt követi egy erjesztési folyamat, amely 3 napig tart. Ez idő alatt minden 24. órában átmossák a szemeket – de más feldolgozási folyamattal ellentétben itt a legvégén még egy teljes napig vízbe merítik a kávébabot. Ettől lesz ilyen kiváló az eredmény.

Ezt követően a szemeket napon szárítják, odafigyelve a körülményekre. Végül a kávét kézzel átválogatják és osztályozzák. Minden folyamat szigorú minőségi ellenőrzés mellett zajlik, míg a legvégén kézzel csak a legkiválóbb zöld babszemeket csomagolják be.

Minden minőségi osztályt folyamatosan mintáznak – az ültetvényen lévő szakértők pörkölik és főzik. Ez jelenti a végső minőségi ellenőrzési pontot. Ez teszi ugyanakkor egyedülállóvá a Sigri ültetvényt nem csak Pápua Új Guineában, de más kávétermesztő országgal összehasonlítva is.

Egy csésze kiváló ízű Sigri kávéban érik be évek tapasztalata, az idő, valamint igazolja a termesztési és feldolgozási folyamatok helyességét, a szigorú minőségi kontrollt és annak folyamatos szinten tartását.

Sigri.docx

 

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

ZDQ3M
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: