12990 Ft-tól Ingyenes kiszállítás

12990 Ft-ig a kiszállítás: 1299 Ft.

PostaPont-ra szállítás: 999 Ft

A szállítási költségek Magyarország

közigazgatási határain belülre

vonatkoznak.

Barion vásárlói tájékoztató

 


Kezdőlap »Frissen pörkölt szemes kávék»Kávé Kategóriák»Gourmet kávék » Kenya Gikanda Ndaro Bécsi Pörk. Kávé 500g


        

Kenya Gikanda Ndaro Bécsi Pörk. Kávé 500g

Pörkölési dátum: 2019.09.11.

Akciós Népszerű

Nincs készleten

 

Raktáron: 0 db
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám: 052
Ár (nettó) : 3 929 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
4 990 Ft
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Kenya Gikanda Ndaro

Ndaroini állomás Nyeri régióban található, a Kenya hegység déli lábánál. Az állomás része a gikandai termelő közösségnek, amely nagyjából 900 kistermelőt foglal magába. Gikanda szövetkezetet 1996-ban alapították és napjainkban 3152 tagot számlál. Demográfiai viszonyokat tekintve a termelők 33%-a nő, akik 312 hektár földön gazdálkodnak. A szövetkezet évi 1 és 2 millió kilogramm közötti kávé előállítására képes, ez azonban nagyban függ a klimatikus viszonyoktól, betegségektől és egyéb környezeti tényezőktől. Ez a fő bevételi forrás, azonban a területen más növényeket is termesztenek, mint például a banán, kukorica.

A hegységben kávétermesztéshez ideálisak a csapadékviszonyok. A magas tengerszint feletti magasságnak köszönhetően a szemek lassan érnek be, sokkal ízgazdagabbak lesznek, mint alacsonyabban termő társaik. Ehhez nagyobb tömörség is párosul. A cserjék ráadásul gazdag vulkanikus talajban nevelkednek. Termésüket mosott eljárással dolgozzák fel, melyhez a vizet a helyi folyóból nyerik. Az állomást elhagyva, a feldolgozott kávét „afrikai ágyon” szárítják.

Az évről-évre növekvő eladásokból nem csak a kávéfarmok profitáltak, hanem az egész közösség. A farmok építésénél helyi anyagokat használnak fel, erősítve a többi helyi gazdaságot. A növekvő bevételekből fejlesztik az infrastruktúrát, aminek köszönhetően évről-évre magasabb minőségű terményt tudnak előállítani.

Gyümölcsös kávé a grapefruit és vanília ízjegyeivel. Rendkívül édes, balanszos italt lehet belőle készíteni.

Faj: 100% Arabica

Ország: Kenya

Régió: Nyeri (Gikanda Ndaro farm)

Tengerszint feletti magasság: 1700 méter

Fajta: Ruiru11, SL28, SL34

Pörkölési szint: Bécsi

Feldolgozási mód: Mosott

Ízjegyek: Balanszos kávé a grapefruit és vanília ízjegyeivel.

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, filteres eszközök

 

 

 

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

N2I5M
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: