Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

AVX Café Shop

*

*

15000 Ft-tól Ingyenes kiszállítás

15000 Ft-ig a kiszállítás: 1490 Ft.

PostaPont-ra szállítás: 1090 Ft

A szállítási költségek Magyarország

közigazgatási határain belülre

vonatkoznak.

*

Barion vásárlói tájékoztató

 


Kezdőlap »» Honduras Pacamara Mont. Pörkölt K. 500g


        

Honduras Pacamara Mont. Pörkölt K. 500g

Készleten

 

Pörkölési dátum: 2020.06.04.

Ár (nettó): 3 220 Ft

Ár (bruttó)(27 %): 4 090 Ft


Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Raktáron: 8 db
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám: 005J2
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Honduras Pacamara Finca Montecristo

A kávétermesztés kezdete - mint oly sok ország esetén - Hondurasban is bizonytalan időkre és körülményekre nyúlik vissza. A minőség és a termelékenység javítása az IHCAFE megalapítására nyúlik vissza, természetesen a növekvő export-kereslet miatt. A dél- és középamerikai kávék az utóbbi időben ismét nagy népszerűségnek örvendenek, még a specialty kávés körökben is. Számtalan izgalmas variáns és feldolgozási mód származik erről a kontinensről. Az innen érkező kávék komplexek, édesek, ugyanakkor talán kevésbé intenzív a gyümölcsös oldaluk, dél-afrikai társaikhoz képest.

Hondurasban a rossz infrastrukturális körülmények nehezítik egyelőre a mennyiségről a minőség irányába a mérleg nyelvének az elmozdítását. A farmerek kevés támogatást kapnak és a termény többnyire blendekbe kerül. Ezt tetézik a klimatikus viszonyok, ugyanis a nagyon párás időjárás miatt egyre több farmer fordul a mechanikus szárítás felé, ami viszont a minőség rovására megy.

A Cup of Excellence mozgalomnak köszönhetően és a világbajnokságokon időről-időre felbukkanó tételek miatt azonban az ország szépen lassan a minőségorientáltság jegyeit mutatja.

Monte Cristo farm az ország nyugati részén található, Copan régióban. Itt a terményt kézzel szüretelik, hogy elkerüljék az alul- és túlérett szemel bekerülését a tételekbe. A tételt mosott eljárással dolgozzák fel, így a végeredmény egy kellemesen édes, némileg gyümölcsös ízvilág. A végterméket pedig napon szárítják.

A felhasznált arabika variáns meglehetősen érdekes, ugyanis hatalmas szemeket találhatunk benne. A szemek mérete az "átlag" kávészemekhez képest körülbelül a duplája és a Pacamara névre hallgat. Amely a Pacas és a Maragogype variánsok szóösszetételéből adódik. Ez nem véletlen, hiszen a genetikai állományát is a két variáns keresztezése adja.

A Pacas a Bourbon vonalról érkezik, a Maragogype pedig a Typica vérvonalából. Így egyaránt találunk lágyabb és gyümölcsösebb ízjegyeket is a portfólióban. Ráadásul a keresztezés következtében kiváló minőségű és ízvilágú kávét nyerhetünk. Sajnos azonban az elődök gyengeségei is fennmaradtak, így a növény kevésbé ellenálló a levélrozsda ellen és a hozama is csak átlagosnak mondható.

Faj: 100% Arabica

Ország: Honduras

Régió: Copan

Tengerszint feletti magasság: 1400-1700 méter

Fajta: Pacamara

Pörkölési szint: Közepes (francia)

Feldolgozási mód: Mosott és napon szárított.

Ízjegyek: Mogyoró, csokoládé és mandula.

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogós.

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

MzI2ZWZhM
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: