Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

AVX Café Shop

*

*

15000 Ft-tól Ingyenes kiszállítás

14999 Ft-ig a kiszállítás: 1490 Ft.

PostaPont-ra szállítás: 1090 Ft

A szállítási költségek Magyarország

közigazgatási határain belülre

vonatkoznak.

*

Barion vásárlói tájékoztató

 


Kezdőlap »Kávék-Teák» 3*1000g PNG AA Girambin Pörkölt kávé


        

3*1000g PNG AA Girambin Pörkölt kávé

Készleten

 

Pörkölési dátum: 2021.01.14.

Ár (nettó): 16 528 Ft

Ár (bruttó)(27 %): 20 990 Ft


Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Raktáron: 1 db
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám: 008E1
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Papua New Guinea Girambin (A Grade)

1kg=6997Ft

Az Ausztrália felett található Pápua Új Guinea nem feltétlenül jut elsőre az emberek eszébe, amikor kávéról esik szó. Pedig ebből az apró szigetországból csodálatos tételek származnak. A PNG jelzést az ország északi részéről érkező kávéknál szokták használni. Különböző jelzéseket alkalmaznak a kávé minőségének a meghatározására. Az "A" csoport azt jelöli, hogy a szemek legalább 17-es méretűek és maximum 20 hibás szem lehet 1 kg kávéban (ez nagyon kevésnek számít).  Az ásványi anyagokban gazdag talaj nem csak kávénak, hanem egyéb - úgynevezett árnyékoló növényeknek - is otthont nyújt. Így a kávécserjék ezen termények védelmében növekedhetnek. 

A nagy terngerszint feletti magasságnak és a mikroklímának köszönhetően az innen érkező kávé édesebb és tömörebb (ami gyakran együtt jár a magasabb minőséggel), mint az alacsonyabbról érkező társai.

Az 1945-ös új-guineai háború lecsendesedésével megkezdték a kávé termelésének a feljavítását, immár export szándékkal. Az egyik támogatott terület Korofeigu és környéke volt, ahonnan 13 fiatalt választottak ki, hogy azokat kávé termesztésére képezzék ki. A következő évben a felelősök sorra kutatták fel az északi régió falvait, hogy népszerűsíték a kávé termesztését, mint foglalkozást.

Sajnos a fogadtatás korántsem volt egyoldaló. Az egyik legígéretesebb területen (melynek minden adottsága meg volt kiváló termény előállítására, ráadásul nagy mennyiségben) visszakozott. Mivel a kávé cserjék csak 3 év után fordulnak -ha minden jól megy - termőre, így az addig eltelt időt pazarlásnak tekintették. 

Napjainkban a kávé az ország egész területét tekintve a legfontosabb agrártermék, amely a népesség 1/3-ának biztosít megélhetést.

Ezt a tételt mosott eljárással dolgozták fel, majd napon szárították. A szemeket a tisztító fürdő után megszabadították a héjuktól és a hús nagy részétől. Ezt követően fermentációs tankokba kerültek, ahol 48-72 órát töltöttek. Majd újabb mosást követően megtisztították őket a fermentációnak köszönhetően már meglazult maradék nyálkás rétegtől. Végül pedig napon szárították, ameddig a nedvességtartalma 10 és 12 % közé nem esett.

Ennek és a helyi kávé jellegzetességeinek köszönhetően egy rendkívül édes, komplex italt kapunk. Textúráját tekintve szirupos érzetet kelt, melyhez rendkívül jól illik a mézes édesség.

Röviden:

Faj: 100% Arabica

Ország: Pápua Új Guinea

Régió: Bena (Északi Hegység)

Tengerszint feletti magasság: 1600 - 1700 méter

Fajta: Typica, Bourbon és Arusha

Pörkölési szint: Közepesen sötét.

Feldolgozási mód: Mosott, majd napon szárítva.

Ízjegyek: Karamell, vanília és tejcsokoládé.

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogó, automata gép és phin.

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

MzQxZDQ4
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: