Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

AVX Café Shop

*

*

15000 Ft-tól Ingyenes kiszállítás

15000 Ft-ig a kiszállítás: 1490 Ft.

PostaPont-ra szállítás: 1090 Ft

A szállítási költségek Magyarország

közigazgatási határain belülre

vonatkoznak.

*

Barion vásárlói tájékoztató

 


Kezdőlap »Kávék-Teák»Frissen pörkölt szemes kávék » 3*1000g Brazil Sertao Red Bourbon Pörkölt kávé


        

3*1000g Brazil Sertao Red Bourbon Pörkölt kávé

Nincs készleten

 

Pörkölési dátum: 2020.08.31.

Ár (nettó): 14 795 Ft

Ár (bruttó)(27 %): 18 790 Ft

Raktáron: 0 db
Cikkszám: 002F
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Brazil Fazenda Sertao Red Bourbon Natural

1kg=6263 Ft

Brazíliában már a 18. század elejétől kezdve termesztenek kávét.  Kezdetben csak a helyi piac keresletét elégítette ki a termelési volumen, azonban egyre nagyobb nemzetközi kereslet is mutatkozott az innen származó tételek iránt.  Ezt segítette elő az is, hogy szerte a világban a termést a levélrozsda tizedelte.  Az országban a mikroklíma a termeléshez kiváló és magában az ország mérete is nagy termés előállítását teszi lehetővé. Sokan az összes innen érkező kávét gyenge minőségű, olcsó tételnek titulálják, azonban ez nem igaz. Az országban nagy hangsúlyt fektetnek új feldolgozási módok kifejlesztésére (például cold soul) és új variánsok meghonosítására. 

A kibocsájtás egészen addig jutott, hogy a 20. században már a világ termésének 80 %-át adta. A mai napig az egyik leggyakrabban tárgyalt ország a termés, piaci ár és kísérleti eljárások tekintetében. Nem is csoda, hiszen a mai napig meghatározó tényező a kávé világpiaci árára nézve, Kolumbia mellett. Napjainkban a szélsőséges időjárás gyakran negatívan befolyásolja az előállítást. Elég csak arra gondolni, hogy tavaly egy hőhullám miatt már a cserjéken megégett a termés, ezzel sok termelőt nehéz helyzetbe hozva. 

Az országban számtalan variáns és hibrid-variáns megtalálható. Van amelyik természetes módon jött létre, van amelyet pedig laboratóriumban hoztak létre. Ezek pedig gyakran más országokban is megvetetik a lábukat.

A nagy kereslet kielégítése érdekében az ország alkalmazkodott a viszonyokhoz. Élen járnak az újfajta feldolgozási módok kikísérletezésében és a szüret hatékonyságának a növelésében. Gyakori a géppel történő betakarítás a nagyobb farmokon. Többnyire a kávét válogatás nélkül leszedik, amely gyorsítja a folyamatot, majd a később válogatják le az éretlen szemeket a tételből. A mi tételünk különbözik ettől, mivel ezt kizárólag kézzel szüretelik, ügyelve arra, hogy csak az érett szemek kerüljenek bele.

Ha már a feldolgozási módoknál tartunk, itt a leggyakrabban alkalmazott módszer a naturál és a félig száraz  (honey, miel). Ezeknek előnye, hogy kevesebb vízfelhasználással járnak. És szintén hozzájárulnak a brazil kávékról kialakított generalizált képhez, amely az édes, kakaós, csokis ízjegyeket hangsúlyozza. Azonban az ország ízprofilja ennél sokkal szélesebb. Esetünkben a száraz eljárásra esett a választás. Az így feldolgozott kávé - természetesen - édesebb és testesebb, mint mondjuk a mosott eljárással feldolgozott társai. Ugyanakkor itt is nagy figyelmet kell fordítani a feldolgozás minden lépésére. Így szárítás közben a szemeket gyakran át kell forgani, elkerülve a túlfermentációt. 

Tételünk A Fazenda Sertao birtokról származik, melynek története egy idős a kávétermesztéssel a Carmo de Minas régióban. Napjainkban a farmot Nazareth Dias Peireira vezeti a gyermekei segítségével. Ő annak a José Isidro Pereiranak felesége, aki első generációs farmerként megkezdte a termelést a farmon. Itt megtalálható a Yellow, Red Bourbon, Catuaí és Peaberry is (amely nálunk is kóstolható volt már. Emellett termesztenek kukoricát és babánt is. Jelen esetben Red Bourbon-ről van szó. Ez olyan fajta, melynek rengeteg leszármazottja van már. A bab formája ovális. Sajnos kevésbé ellenálló a különböző betegségekkel szemben, a hozama is átlagosnak mondható. Azonban a minősége több mint kiváló, ez a hozammal szemben fenálló fordított arányosságnak is köszönhető. Ízében gazdag, leginkább a csokis ízjegyek dominálnak és karamelles édesség. 

A farm 1000 méteres tengerszint feletti magasságban található és az átlaghőmérséklet 18 celsius fok körüli. A cserjéket a dombok tetejére ültetik, amelynek köszönhetően elkerülhető a fagykár és a gombás fertőzés, ami gyakori télen a régióban.

Ezeknek a lépéseknek és a gondos válogatásnak köszönhetően kapunk kiváló minőséget a csészében.

Faj: 100% Arabica

Ország: Brazília

Régió: Carmo de Minas, Minas Gerais

Tengerszint feletti magasság:  1100 - 1450 méter

Fajta: Red Bourbon

Pörkölési szint: Közepes

Feldolgozási mód: Naturál/száraz.

Ízjegyek: Licsi, étcsokoládé, mogyoró és karamell. Közepesen testes kávé. 

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogós, szarvasi, phin.

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

MTQ1M
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: