Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

AVX Café Shop

*

*

15000 Ft-tól Ingyenes kiszállítás

15000 Ft-ig a kiszállítás: 1490 Ft.

PostaPont-ra szállítás: 1090 Ft

A szállítási költségek Magyarország

közigazgatási határain belülre

vonatkoznak.

*

Barion vásárlói tájékoztató

 


Kezdőlap »Kávék-Teák»Nyerskávék » PNG Girambin Nyerskávé 1000 g


        

PNG Girambin Nyerskávé 1000 g

Készleten

 

Ár (nettó): 3 535 Ft

Ár (bruttó)(27 %): 4 490 Ft


Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Raktáron: 7 db
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám: 178C1
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Papua New Guinea Girambin (A Grade) Nyerskávé

Az Ausztrália felett található Pápua Új Guinea nem feltétlenül jut elsőre az emberek eszébe, amikor kávéról esik szó. Pedig ebből az apró szigetországból csodálatos tételek származnak. A PNG jelzést az ország északi részéről érkező kávéknál szokták használni. Különböző jelzéseket alkalmaznak a kávé minőségének a meghatározására. Az "A" csoport azt jelöli, hogy a szemek legalább 17-es méretűek és maximum 20 hibás szem lehet 1 kg kávéban (ez nagyon kevésnek számít).  Az ásványi anyagokban gazdag talaj nem csak kávénak, hanem egyéb - úgynevezett árnyékoló növényeknek - is otthont nyújt. Így a kávécserjék ezen termények védelmében növekedhetnek. 

A nagy terngerszint feletti magasságnak és a mikroklímának köszönhetően az innen érkező kávé édesebb és tömörebb (ami gyakran együtt jár a magasabb minőséggel), mint az alacsonyabbról érkező társai.

Az 1945-ös új-guineai háború lecsendesedésével megkezdték a kávé termelésének a feljavítását, immár export szándékkal. Az egyik támogatott terület Korofeigu és környéke volt, ahonnan 13 fiatalt választottak ki, hogy azokat kávé termesztésére képezzék ki. A következő évben a felelősök sorra kutatták fel az északi régió falvait, hogy népszerűsíték a kávé termesztését, mint foglalkozást.

Sajnos a fogadtatás korántsem volt egyoldaló. Az egyik legígéretesebb területen (melynek minden adottsága meg volt kiváló termény előállítására, ráadásul nagy mennyiségben) visszakozott. Mivel a kávé cserjék csak 3 év után fordulnak -ha minden jól megy - termőre, így az addig eltelt időt pazarlásnak tekintették. 

Napjainkban a kávé az ország egész területét tekintve a legfontosabb agrártermék, amely a népesség 1/3-ának biztosít megélhetést.

Ezt a tételt mosott eljárással dolgozták fel, majd napon szárították. A szemeket a tisztító fürdő után megszabadították a héjuktól és a hús nagy részétől. Ezt követően fermentációs tankokba kerültek, ahol 48-72 órát töltöttek. Majd újabb mosást követően megtisztították őket a fermentációnak köszönhetően már meglazult maradék nyálkás rétegtől. Végül pedig napon szárították, ameddig a nedvességtartalma 10 és 12 % közé nem esett.

Ennek és a helyi kávé jellegzetességeinek köszönhetően egy rendkívül édes, komplex italt kapunk. Textúráját tekintve szirupos érzetet kelt, melyhez rendkívül jól illik a mézes édesség.

Röviden:

Faj: 100% Arabica

Ország: Pápua Új Guinea

Régió: Bena (Északi Hegység)

Tengerszint feletti magasság: 1600 - 1700 méter

Fajta: Typica, Bourbon és Arusha

Ajánlott pörkölési szint: Közepes.

Feldolgozási mód: Mosott, majd napon szárítva.

Ízjegyek: Karamell, vanília és tejcsokoládé.

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogó, automata gép és phin.

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

Y2RlMzM5
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: