Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
65.900 Ft
Menny.:db

AVX Bronze Pörkölt Kávé-10*1000g-S - Előrendelés!

Mennyiségi kedvezmény
3 db felett
64.900 Ft / db
Cikkszám: 001A16
Gyártó: AVX
Elérhetőség: 77 db raktáron
Várható szállítás: 2024. április 24.
Szállítási díj: Ingyenes
Nem értékelt
65.900 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

A hétfő éjfélig leadott előrendeléseket szerdán pörköljük, pénteken postázzuk.
Kedd-Vasárnap között leadott előrendeléseket a következő héten  szerdán pörköljük, pénteken postázzuk.

AVX Bronze Blend (50/50) 
1kg=4792 Ft
Pörkölési szint: Sötét.
Ízvilág: Étcsokoládé, pörkölt mogyoró és kakaó.
Tejes italban: Az étcsokoládé tejcsokoládévá szelidül és a mogyoróval kiegészülve nugát-krémre hasonlító ízvilága van.
Elkészítéshez ajánlott eszközök: Eszpressó, automata kávégépek, kotyogó és Phin.
Összetevők: 50 % Arabica és 50 % Robusta:

Bronze blendünk megalkotásánál a célunk egy mindenkinek szóló, állandó ízvilágú kávékeverék megalkotása volt a cél. Az elsődleges célközönség a kedvező ár-érték arányú kávékeverékeket kereső kávézók, akiknek fogyasztói első sorban a klasszikus ízű kávékat kedvelik. Azonban nem szeretnék, ha a kávé csak a koffeinről és a mindent elfedő keserű, égett gumi ízről szólna. Ezért is került bele a keverékbe 20 % arányban a Colombia Supremo. Utóbbi ellensúlyozza a két másik összetevő karakterességét, jól funkcionál a kölünböző kávékeverékekben "összekötő"-kávéként, némi édességet adva a keveréknek.
A blend erősen testes, köszönhetően Brazil Mogiana-nak, amely sötétre pörkölve kiváló testet képez. Rendkívül olajos, ami nagy mértékben hozzájárul a kávé testesség érzetéhez. Ezt egészíti ki a keverék másik felét adó India Robusta Kappi Royale, amely egy erősen testes és karakteres ízű összetevő. Nem az volt a célunk, hogy ez a kávé csak a koffeinről szóljon, azonban az utóbbi összetevő gondoskodik a reggeli ébredések sikerességéről is, amennyiben ez (is) a cél.
Sokan megijednek a robuszta (már a keverék szótól is) kifejezéstől. Hiszen általában az alacsonyan termő, silány minőségű, égett gumi, föld ízű kávékat takar magában. Melyeknek nem csak az íze kellemetlen, hanem rossz közérzetet is okozhatnak. Igyekeztünk a keveréket nem ilyen összetevővel tönkretenni, ezért használjuk ezt az Indiából származó robustát. Az elfogyasztása során nem tapasztaltunk semmilyen negatívumot. Sok versenytársunk is előszeretettel használja ezt a kávét keverékeibe, pozitív tulajdonságai miatt. 
Karakteres, átütő íze miatt a tej sem fedi el a jellegét. Így ideális tejes italként szolgálva sem jellemző rá a napraforgó, sem jellegtelen tejcsokoládé íz.
Kedvező ár-érték aránya miatt jó választás lehet kávézók számára, akik egy minden italban jól funkcionáló keveréket keresnek. Mely megadja a karakteres ízt és a fogyasztóktól elvárt koffein-löketet is, az ízvilágot érintő kompromisszum nélkül.
Elkészítésnél az 1:1,5 arányt javasoljuk eszpresszó esetén. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy 10 grammnyi kávéőrleményből 15 gramm a csészébe lefolyó mennyiség. Hőfokot tekintve nem érdemes 90 fok fölé menni, mivel a robusta hajlamos a "megégésre".  A lefolyási időt pedig érdemes 30 és 40 másodperc között tartani. 
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére