Kezdőlap »Pörkölt szemes kávék-Teák» Brazil Evandro Cachone Specialty 84p Pörkölt kávé 250g
Brazil Evandro Cachone Sp. 84p Specialty
Brazil Evandro Cachone Fazenda Cachoeira
Brazília Dél- és Latin-Amerika legnagyobb kiterjedésű országa. Párhuzamban ezzel kávé tekintetében is előkelő helyezést ér el, hiszen a világ össztermelésének körülbelül 50%-át itt állítják elő. Legnagyobb mennyiségben arabikát termesztenek, de szép számban találhatunk robuszta ültetvényeket is.
Megtalálható a kisbirtokosi termelési forma is, de többnyire a nagybirtokos termelés a jellemző. Hiszen az ország kávéit előszeretettel használják világszerte különböző kávékeverékekbe azok testessége és karakteres, csokoládés ízvilága miatt.
Előbbi termelési módnál kézzel történik a szüret, utóbbinál - ahol megengedik a terepviszonyok - viszont a gépi betakarítás a jellemző. Ez azért nem előnyös, mert így belekerülnek a tételbe a túlérett és éretlen szemek is, ezen kívül pedig a faágak, levelek stb.
A Cachoeira farmon csak kézzel végzik a betakarítást, így ezen problémák előfordulásának a lehetősége a minimálisra csökken. A farm a Minas Gerais régióban található, nem messze Patrocinio városától.
Egy érdekes - nem túl gyakori - variánst találunk ebben a tételben, ami az IAC 125 RN névre hallgat. Ezt a Villa Sarchí és a Hibrido de Timor CIFC 832/2 keverékéből hozták létre. A variáns meglehetősen ellenállóra sikerült (köszönhetően a Timor felmenőnek), hiszen nagy fokú ellenállóságot mutat a levélrozsdával szemben. Így a termelése költséghatékonynak mondható.
A tengerszint feletti magasság, a vulkanikus talaj és a variánsok összjátéka eredményeképpen egy testes, némileg gyümölcsös kávét kapunk.
Továbbá megjelenik az édes íz is, hiszen a LOT-ot naturál / száraz eljárással dolgozták fel. Ez a mód a legelterjedtebb Brazíliában, ráadásul Minas Gerais régió éghajlata kiváló ehhez.
Ország: Brazília
Faj: 100% Arabika
Régió: Minas Gerais
Tengerszint feletti magasság: 932 - 977 méter
Fajta: IAC 125 RN
Pörkölési szint: Közepesen világos
Feldolgozási mód: Naturál/száraz.
Ízjegyek: Étcsokoládé, mogyoró és áfonya.
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogós, szarvasi, phin.