Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

                                  

AVX Café Shop

*

*

15990 Ft-tól Ingyenes kiszállítás

15990 Ft-ig a kiszállítás: 1590 Ft.

PostaPont-ra szállítás: 1190 Ft

A szállítási költségek Magyarország

közigazgatási határain belülre

vonatkoznak.

*

Barion vásárlói tájékoztató

 


Kezdőlap »Pörkölt szemes kávék-Teák» Brazil estate Fazenda California Pulp.N.Specialty 85p Pörkölt kávé 250g-KS


        

Brazil estate Fazenda California Pulp.N.Specialty 85p Pörkölt kávé 250g-KS

Készleten

 

Pörkölési dátum: 2022.01.12.

Ár (nettó): 2 039 Ft

Ár (bruttó)(27 %): 2 590 Ft


Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Raktáron: 5 db
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám: 001L3
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Brazil estate Fazenda California Pulped Natural Specialty 85p

A Paraná államban, Jacarezinho városában található Fazenda California egy 100 éves farm, amely Brazília egyik legjelentősebb kávétermelő államában a kávétermesztés történetében központi szerepet játszik. Ma a gazdaság átveszi a vele született örökséget, és ötvözi azt a termelés modernebb és kísérletezőbb megközelítésével, amelynek célja a fenntarthatóság, a minőség és a kapcsolatok.

A Norte Pioneiro do Paraná a világ déli határvonalán található a különleges kávégyártás területén. A Bak trópusán, a „kávézóna” tövében található régiónak olyan jellegzetességei vannak, amelyekre nem jellemző északi szomszédja, Minas Gerais és Sao Paulo amelyeket melegebb, trópusiabb éghajlat jellemez.

Észak-Paranában inkább szubtrópusi és nagyon nedves éghajlat uralkodik (a Bak trópusa mentén található számos területhez hasonlóan). A négy különböző évszak és az egész évben rendszeres csapadék miatt a hőmérséklet Paranában sokkal alacsonyabb, hűvös nappalok és éjszakák csak Brazília trópusi vidékein találhatók magasabban. Ez a hűvösebb éghajlat kihívásokat jelent a régió kávétermesztői számára, beleértve a megnövekedett fagyveszélyt még alacsonyabb tengerszint feletti magasságban is, valamint a betakarítási időszakban a szárítással járó potenciális veszélyeket. Ezeket a lehetséges hátrányokat azonban ellensúlyozza az a lehetőség, hogy a hűvös éghajlati viszonyok miatt nagyon jó minőségű kávét lehet termeszteni a hagyományosnál alacsonyabb tengerszint feletti magasságban, ami lehetővé teszi a lassú növények növekedését és a cseresznye érését.

Paraná a világ legnagyobb kávétermelője volt. A kávé 1892-ben érkezett az államba, és a termelés csúcspontján, az 1950-es években az állam annyit termelt, mint amit ma Minas Gerais termel.

A gazdag történelméről híres Fazenda California az állam egyik legkorábbi birtoka volt, és a 19. század elején a New Orleans-i székhelyű kávéimportőr, a Leon & Israel telepítette be. Legcsodálatosabb pillanatai közé tartozik az 1963-as „Instant Love” című filmben való megjelenése és Nelson Rockefeller úr 1947-es látogatása. A farm kiváltságos fekvése és gazdag, vulkanikus talaja ellenére Leon és Israel a lehető legtöbb kávét előállította. kis erőfeszítéssel. A gazdaság összesen 900 hektárját – korábban az összes erdőt – kávéültetvényté alakították át, a termelékenységre a minőségre helyezve a hangsúlyt. 

1984-re a Leon & Israel eredeti tulajdonosai mindketten elhunytak, így a Fazenda California 1986-ban eladásra került. Az új tulajdonosok azonban továbbra is a mennyiségre koncentráltak, és sok műtrágyát és gyomirtót használtak a magas termelékenység biztosítása érdekében. Egész januárban szüreteltek ezekkel a módszerekkel (a normál betakarítás decemberben ért volna véget), de az eredmény a rossz minőségű kávé volt. 

A farmot 2004-ben vásárolta meg a brazil Saldanha Rodrigues család, akiknek az volt a szándéka, hogy átalakítsák a gazdaságot és maximalizálják a minőségi kávétermelő potenciálját. Kezdetben Luis Rodrigues (akinek nem volt kávéipari múltja, de új karrierjébe a tudás és az innováció iránti szenvedélyt és elkötelezettséget vitte) cukornádtermesztőknek bérelte a farm egyes részeit. A bevételt a kávéfarm teljes felújítására fordították. Luis 2006-ban kezdett kávét ültetni, és úgy döntött, hogy a gazdaságnak teljes újraindításra van szüksége. 2008-ra kemény munkája 200 hektáros, kivételesen kezelt Mondo Novo, Yellow Catuai és Obatã ültetvényt eredményezett, valamint egy új korszakot, amely a professzionális irányításra és a fenntarthatóságra összpontosított a különleges kávétermelésben. A társadalmi és környezeti fenntarthatóság a gazdaság céljainak jelentős részét képezi,  

A gazdaságban az elmúlt három évben 100%-ban gépi betakarítást végeztek, bár Luis innovációi lehetővé tették számukra, hogy egy speciális „szelektív” eljárást hajtsanak végre, amely biztosítja, hogy csak a legérettebb cseresznyét szedjék le menetenként. A farm jelenleg négy folyamatot végez: teljesen mosott (néhány szokatlan Brazíliában), fekete- és sárga mézet, valamint természetes. Az egyes tételeknél (általában körülbelül 30 zsák méretű) kiválasztandó eljárást gyakran az adott időpontban uralkodó éghajlati viszonyok – különösen a szárítási körülmények – határozzák meg. A farmon a kávé nagy része nedves feldolgozású, ami jobban megfelel a régió hűvös, nedves körülményeinek. A méz feldolgozása kizárólag hosszú, napos, melegebb időre van fenntartva.

A pépesített természetes tételek, mint például ez a 100%-ban Mondo Novo tétel, az egyik legelterjedtebb módszer, amelyet a gazdaság használ. A betakarítás után a kávét megmossák, majd pépesítik, és egy nyálkátlanítón keresztül eltávolítják a nyálka nyomait. Az így kapott pergamenkávét a gazdaság kiterjedt teraszain száradják 2-4 napig. Ezt követően a kávé mechanikus szárítókba kerül, ahol lassú, akár 30-40 Celsius fokos hőmérsékleten 24-36 órán keresztül szárítják. Ezután a kávét „ tulhas ” -ba (nyitott tetejű fadobozokba) helyezik, hogy 7-10 napig pihenjenek. Ezt követően a kávét 24-48 órára ismét visszahelyezik a védőburkolatba, amíg el nem éri a 11%-os páratartalmat. Végül a kávét visszatesszük a tulhákba pihenni, amíg készen nem áll a száraz őrlésre és az exportra.   

Minden egyes tételt kétszer poharoznak: egyszer a hibák miatt (az első száradási periódus után), majd később, miután 11%-os páratartalom mellett pihent a minőségi értékelés érdekében. 

A kávé és a minőség mellett a Fazenda California teljes mértékben elkötelezett a társadalmi fenntarthatóság mellett, és befektetett az iskolai programokba és a templomok felújításába a farmon dolgozók számára. 

Ország: Brazília

Faj: 100% Arabika

Régió: Mundo Novo

Tengerszint feletti magasság:  800-850 méter

Fajta: IAC 125 RN

Pörkölési szint: Közepesen sötét

Feldolgozási mód: pulped natural

Ízjegyek: Étcsokoládé, mogyoró és áfonya.

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogós, szarvasi, phin.

 

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

ODljYWExOG
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: