Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

AVX Café Shop

*

*

15000 Ft-tól Ingyenes kiszállítás

15000 Ft-ig a kiszállítás: 1490 Ft.

PostaPont-ra szállítás: 1090 Ft

A szállítási költségek Magyarország

közigazgatási határain belülre

vonatkoznak.

*

Barion vásárlói tájékoztató

 


Kezdőlap »Akciós Termékek» Mexico Organic Koff.ment. P. Kávé 1000g-Akció!


        

Mexico Organic Koff.ment. P. Kávé 1000g-Akció!

Készleten

 

Pörkölési dátum: 2020.09.17.

Szokásos ár: 7 990 Ft

Ár (nettó): 5 504 Ft

Ár (bruttó)(27 %): 6 990 Ft


Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Raktáron: 1 db
Cikkszám: 01D1
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Mexico Altura Superior Chiapas Adelita

Mexikó az utóbbi időben - meglehetősen méltatlanul - elhanyagold észak-amerikai ország volt, kávétermelés szempontjából. Az innen érkező tételek többnyire keverékekbe kerültek, köszönhetően a mogyorós, csokis ízviláguknak - és olcsó mivoltuknak - köszönhetően. Pedig az országban minden adott ahhoz, hogy kiváló minőségű (ide értve a specialty minősítésűeket) kávét állítsanak elő. A magasabban fekvő területek ideálisak a kávétermesztéshez, mint amilyen például a Guatemalával határos déli határvidék is. Az itt termő kávékban megjelenik a komplex gyümölcsösség, édesség.

Nem olyan régen kezdett el kilábalni a kávétermelés a válságból, amit a nemzetközi kávé egyezmény megszűnése okozott, mivel az szabályozta az eladási árakat. Mexikóban túltermelés lett és ez leverte a kávék árait. Pontosan ez miatt sok farmer elszegényedett, így nem tudtak a termeléshez megfelelő körülményeket biztosítani. Ennek következtében a mennyiség és minőség is csökkenni kezdett. Ezen kívül ami nehezíti a termelést az a levélrozsda, ami hatalmas károkat okoz.

A mexikói gazdák előszeretettel alkalmaznak organikus módszereket a termelés során. Ebben az országban is sok a kisbirtokos, akik elkezdtek szövetkezetekbe tömörülni. Ez javít termelékenységen, hiszen így nagyobb tételt tudnak értékesíteni és együtt jobb lehetőségekhez férnek hozzá.

A tételt svájci vizes eljárással dolgozták fel, ami talán a legkíméletesebb mód a koffein kivonására. Nem használnak fel semmilyen vegyszert, ráadásul csak nagyon tiszta vizet dolgoznak fel. Ráadásul a szervezet igyekszik mindenhol hozzájárulni az életkörülmények javításához.

Először beáztatják az első adag babot vízbe, majd ebből a vízből kiveszik a koffeint. Így a következő tételből már csak a koffein távozik a kávéból, mivel a többi komponens már teljesen szaturálta a vizet. Az eljárást követően természetesen ismét szárítják a babokat, körülbelül 10,2 %-os nedvességtartalomig.

Mivel a babok szerkezete teljesen átalakul, így a pörkölés során nem változnak olyan nagy mértékben, mint "koffeines" társaik. A reccsenés is sokkal halkabb, mivel a babok szerkezete már gyengébb eleve.

Ízvilágát tekintve az édes gyümölcsök, tejcsokoládé és a mandula jelenik meg, alacsony savasság mellett.

FAJ: 100% ARABICA

Ország: Mexikó

Régió: Sierra Mountains

Tengerszint feletti magasság: 900- 1100 méter

Fajta: Bourbon, Typica, Caturra és Catuaí

Ajánlott pörkölési szint: közepes

Feldolgozási mód: Vizes eljárás (előtte pedig mosott eljárással, napon szárítva

Ízjegyek: Kakaó, aszalt gyümölcsök és méz

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogó, phin

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

ZDI1ZmE
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek)ről:


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: