Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
11.490 Ft
Menny.:db

Béla papa kedvence Blend Nyerskávé 2000 g

Cikkszám: 100F
Gyártó: AVX
Elérhetőség: Előrendelhető
Várható szállítás: 2022. október 04.
Szállítási díj: 1.390 Ft
Nem értékelt
11.490 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

"Béla papa kedvence" Blend Nyerskávé
100% prémium Arabica

"A 2019 január 9-én született első kisunokám tiszteletére alkottunk meg ezt a blendet."
 
Pörkölési szint: Közepesen sötét.
Ízvilág: Tejcsokoládé, mogyoró, az ananász édességével és az eper gyümölcsösségével.
Tejes italban: Tejcsokoládé, nugát és eper.
Elkészítéshez ajánlott eszközök: Eszpresszó, kotyogó és Phin.
Összetevők: 100 % Arabica
- 70 % Brazil Fazenda Bahia Progresso, - 30 % Ethiopia Yirgacheffe Gr. 2. Konga Coop
Nem fogunk minden héten új blenddel előrukkolni, azonban ezt a keveréket egy nagyon örömteli alkalom ihlette. A névválasztás is ennek köszönhető, hiszen az új jövevénnyel már más státusz/megnevezés is jár. Innen ered a "Papa blend".
Semmiképpen sem szerettünk volna az összetevőkkel kompromisszumot közni, így a "kivilágosított" blendben is csak kiváló tételek kaphattak helyet. Ezúttal valami könnyedebbet szerettünk volna létrehozni, amely nem annyira a pörkölt, étcsokoládés karakterről szól. Van benne egy szelet a gyümölcsös ízvilágból is. 
Így esett a választásunk a kávé javát adó Brazil Fazenda Progresso Bahia-ra. A Progresso farm, ahonnan ez a zöldkávé is származik, Chapada Diamantia régióban található. Itt 2006 óta folynak a munkálatok a minél különlegesebb kávék elérhetővé tétele érdekében. A szemeket kézzel szüretelik (így csak az érett szemek jutnak el a malomba) és száraz, vagy mézes eljárással dolgozzák fel. Ez egy mézes (honey/pulped natural/miel) eljárással feldolgozott tétel, melyet afrikai ágyakon szárítanak. A mézes eljárásnak köszönhetően egy rendkívül édes, gyümölcsös ízjegyeket tartogató kávéval van dolgunk. A csokoládé, mogyoró és eper aromája keveredik, némi cukros édességgel. A tételt különböző variánsok alkotják, melyek Red és Yellow Catuaí 144 és Topazio. Tengerszint feletti magasságot tekintve 1150 - 1250 méteres magasságból érkezik a kávé. Érdekesség, hogy a farmról mindössze 9 országba szállítanak kávét, nekünk most ebből sikerült megcsípnünk egy szeletet. 
A kávé gyümölcsösebb oldalához járul hozzá az etióp összetevő, mely Yirgacheffe régióból származik, 1950 méteres magasságból. Az elegyet ősi etióp (Heirloom) variánsok alkotják, melyre jellemző a letisztult, édes aroma. Ez a tétel a feldolgozó-állomásig visszakövethető. Etiópiában jellemzően a farmerek kisebb területen gazdálkodnak, ahonnan a feldolgozó-állomásokra viszik a megtermelt gyümölcsöket. Jelen esetben a Kebel Aricha malomba. A kávét mosott eljárással dolgozzák fel, majd afrikai ágyakon szárítják. Grade 1. minősítésű, specialty tétel, mely 87.55 pontot ért el a cupping asztalon.
A blendben egyesül a két kávé egyénisége és a fúzió valami újat hoz létre. Egy alapjában véve kellemesen kakaós, csokoládés ízű kávé, megspékelve némi epres, áfonyás gyümölcsösséggel. A kávét szándékosan nem pörköltük ennél világosabbra (jelenleg közepes pörkölési szintű), mert akkor nem lenne ennyire nagy az összhang. A pörkölési profilnak köszönhetően azonban a kellemetlen, keserű ízjegyek sem jelentkeznek. Mit lehetne mondani? Az igazság valahol félúton van.
Eszpresszóként elkészítve a kivonatolási arányt tekintve 1:1,5 és 1:2 közötti arányt javaslunk 30-35 másodperces lefolyási idővel. Így hozza azt a karaktert, amelyet szeretnénk megmutatni belőle.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére