Leírás és Paraméterek
Brazil Bom Dia Signature Scr. 17/18
Discover The Signature Collection
https://interamericancoffee.de/coffee-selection/bom-dia/
Faj: 100% Arabica
Ország: Brazília
Régió: Minas Gerais
Tengerszint feletti magasság: 900-1300 méter
Fajta: Mundo Novo, Catuaí and Bourbon
Pörkölési szint: sötét
Feldolgozási mód: Naturál/száraz.
Ízjegyek: cseresznye, csokoládé, mogyoró, mazsola és karamell
A BOM DIA kiegyensúlyozott savtartalmával lenyűgöző, a gyengédtől a citrusosig terjed. Selymes textúra, kellemes íz jellemzi.
Kellemes íz és hosszan tartó utóíz.
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogós.
Koffeintartalom mérés:
A mért kávé koffein és klorogénsav tartalma:CAF:259mg/dl --- CGA:357mg/dl
Naponta legfeljebb -- 9--szimpla adag kávé ajánlott ebből a típusból.
A koffein méréshez használt műszer:Lighttells CA-700 Caffeine & CGA Meter
Kávék koffeintartalma:
A legnagyobb mértékben tartalmaznak koffeint a robuszta típusok, de ezek között is lehetnek nagy különbségek.
Típustól függően 300-500mg/dl
Az arabica kávék koffeintartalma kevesebb: 100-350mg/dl
A koffein mentes kávék is tartalmazmak valamennyi koffeint: 5-50mg/dl
Naponta ajánlott maximális koffein bevitel: 600 mg/dl, ami kb 6-8*1 adag kávét jelent.
A méréshez az alábbiak szerint készítettük el a kávét:
17-18,5g-ból készítettünk 50ml eszpresszót. Az őrlőn minden esetben állítottunk, hogy kb egyforma lefolyást érjünk el.
A mennyiséget a kávé színe határozta meg.
Klorogénsav tartalom mérése:
Mi az a klorogénsav? A klorogénsav egy olyan természetes vegyület, mely legnagyobb mennyiségben a kávéban található meg. Antioxidánsként ismert, segít a glükóz lassú felszabadulásában, így nem emeli meg a vércukrot olyan hirtelen.
Kávé szín mérés
A kávé színe:88/70
A méréshez használt műszerek:
Tonino Color meter / Lighttells CM200
80-92 / 62-72:Sötét pörkölés (S)
92-105 / 73-82:Közepesen sötét pörkölés (KS)
110-115 / 83-100:Közepesen világos pörkölés (KV)
116-130 / 101-115:Világos pörkölés (V)
116-130 / 101-115:Filter pörkölés (Filter)
Leírás
Brazil Bom Dia Signature Scr. 17/18
Discover The Signature Collection
https://interamericancoffee.de/coffee-selection/bom-dia/
Faj: 100% Arabica
Ország: Brazília
Régió: Minas Gerais
Tengerszint feletti magasság: 900-1300 méter
Fajta: Mundo Novo, Catuaí and Bourbon
Pörkölési szint: sötét
Feldolgozási mód: Naturál/száraz.
Ízjegyek: cseresznye, csokoládé, mogyoró, mazsola és karamell
A BOM DIA kiegyensúlyozott savtartalmával lenyűgöző, a gyengédtől a citrusosig terjed. Selymes textúra, kellemes íz jellemzi.
Kellemes íz és hosszan tartó utóíz.
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogós.
Koffeintartalom mérés:
A mért kávé koffein és klorogénsav tartalma:CAF:259mg/dl --- CGA:357mg/dl
Naponta legfeljebb -- 9--szimpla adag kávé ajánlott ebből a típusból.
A koffein méréshez használt műszer:Lighttells CA-700 Caffeine & CGA Meter
Kávék koffeintartalma:
A legnagyobb mértékben tartalmaznak koffeint a robuszta típusok, de ezek között is lehetnek nagy különbségek.
Típustól függően 300-500mg/dl
Az arabica kávék koffeintartalma kevesebb: 100-350mg/dl
A koffein mentes kávék is tartalmazmak valamennyi koffeint: 5-50mg/dl
Naponta ajánlott maximális koffein bevitel: 600 mg/dl, ami kb 6-8*1 adag kávét jelent.
A méréshez az alábbiak szerint készítettük el a kávét:
17-18,5g-ból készítettünk 50ml eszpresszót. Az őrlőn minden esetben állítottunk, hogy kb egyforma lefolyást érjünk el.
A mennyiséget a kávé színe határozta meg.
Klorogénsav tartalom mérése:
Mi az a klorogénsav? A klorogénsav egy olyan természetes vegyület, mely legnagyobb mennyiségben a kávéban található meg. Antioxidánsként ismert, segít a glükóz lassú felszabadulásában, így nem emeli meg a vércukrot olyan hirtelen.
Kávé szín mérés
A kávé színe:88/70
A méréshez használt műszerek:
Tonino Color meter / Lighttells CM200
80-92 / 62-72:Sötét pörkölés (S)
92-105 / 73-82:Közepesen sötét pörkölés (KS)
110-115 / 83-100:Közepesen világos pörkölés (KV)
116-130 / 101-115:Világos pörkölés (V)
116-130 / 101-115:Filter pörkölés (Filter)