Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
6.990 Ft
Menny.:db

Cuba Serrano Lavado Nyerskávé 1000 g

Mennyiségi kedvezmény
3 - 4 db vásárlása esetén
6.790 Ft / db
5 - 9 db vásárlása esetén
6.590 Ft / db
10 db felett
6.390 Ft / db
Cikkszám: 130M1
Gyártó: AVX
Elérhetőség: 4 db raktáron
Várható szállítás: 2023. október 05.
Szállítási díj: 1.390 Ft
Nem értékelt
6.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Cuba Serrano Lavado

Kubában a kávé már a 18. század közepétől jelen van. Az 1950-es évekre világszinten is komoly tényezővé vált a kubai kávé. Azonban jött a válság. Ez mindent megváltoztatott és ezt csak tetézte a kávétermelés államosítása. Már az export csupán egészen kis hányadát teszi ki. Napjainkra a termés több mint 90 %-a a Sierra Maestra régióra korlátozódik, holott régebben sokkal több termőterület volt az országban. Sokáig az Egyesült Államokban tiltólistán is volt, mint sok más kubai termék. A Szovjetúnió felbomlásával pedig elvesztette exportjának a 80 %-át. Ráadásul a mai napig szigorúan korlátozva van például a belföldi felhasználás.
Kubában az arabica mellett robusta fajt is termesztenek, többnyire kisbirtokosi gazdálkodásban. Mára egyre nagyobb területen, mivel az évezred eleje óta növekvő kereslet mutatkozik Európából és Japánból. 
Nem is csoda, hiszen kávétermeléshez ideális a helyi talaj, amely humuszban gazdag. Jellemző a helyi viszonyokra, hogy rendkívül nagy odafigyeléssel folyik a termelés, természetes módok alkalmazásával. Ennek is köszönhető, hogy például nem használnak műtrágyát. Az, hogy a termelés Kubában alapból organikus, a Szovjetúnió felbomlásának köszönhető, mivel ők látták el Kubát különböző szerekkel. Más részről viszont kevésbé üdvözítő, hogy a termelési és feldolgozási módok nagyon elavultak, ami rengeteg pazarláshoz vezet. Ráadásul az éghajlat meglehetősen hektikus, trópusi viharok és földrengések nehezítik a termelést és a termény szállítását az infrastruktúra sérülésével.

Ez a tétel teljes mértékben Typicából (Kubában criollo) áll. A szemeket kézzel szüretelik, majd mosott eljárással dolgozták fel és napon szárították. Kiváló akár blendek helyettesítésére is. Elképesztően karakteres íze van, melyben a dohány és a kakaó dominál. Erősen testes kávé, így akár egy robustával is felveszi a versenyt.


Faj: 100% Arabica
Ország: Kuba
Régió: Sierra Maestra
Tengerszint feletti magasság: 1000 - 1200 méter
Fajta: Typica (Criollo)
Ajánlott Pörkölési szint: Sötét
Feldolgozási mód: Mosott
Ízjegyek: A dohány füstössége és étcsokoládé.
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogó, phin

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére