Leírás és Paraméterek
Ecuador Vilcabamba Especial de Apecael
https://interamericancoffee.de/coffee-selection/ecuador-vilcabamba-apecael/
Ecuador déli részén, a hatalmas Andok-hegység által körülvett idilli fennsíkon fekszik a kis falu Vilcabamba. Quechua-ból, az inkák nyelvéből a név „Szent völgynek” fordítható. Ez a hely különösen áldott; sehol máshol a nyugati világban nincs több olyan ember, aki ennyire lassan öregszik, és egyszerre élvezi a legjobb egészséget. A vilcabambaiak számára a kávé termesztése nagy hagyományokkal rendelkezik. Julia Avelina Leon, aki jelenleg 97 éves, sokszoros nagymama, és nagyon rajong a drága babért: „Ha nem tudnék kávét inni, hiányozna életem egyik legszebb dolga.” A szüret során, június és október között a családok az érett, vörös cseresznyét szedik és a babot a közeli Mountain Rivers vizében tisztítják. Ezután a kávét lassan, napon szárítják és kézzel válogatják. Így rendkívüli minőségű kávé készül. Ebből a kávéból csak kis mennyiség készül évente, mivel azt elsősorban fizikai munka és családi vállalkozások révén termesztik.
FAJ: 100% ARABICA
Ország: Ecuador
Régió: Vilcabamba, Andok
Szövetkezet:Asociación Agroartesanal De Pequeños Productores De Café Especial Del Cantón Loja APECAEL
Tengerszint feletti magasság: 1500 méter
Ajánlott Pörkölési szint: Közepesen világos
Feldolgozási mód: Mosott
Fajta:Typica, Bourbon, Caturra
Ízjegyek: csonthéjas gyömölcsök
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, alternatív
Leírás
Ecuador Vilcabamba Especial de Apecael
https://interamericancoffee.de/coffee-selection/ecuador-vilcabamba-apecael/
Ecuador déli részén, a hatalmas Andok-hegység által körülvett idilli fennsíkon fekszik a kis falu Vilcabamba. Quechua-ból, az inkák nyelvéből a név „Szent völgynek” fordítható. Ez a hely különösen áldott; sehol máshol a nyugati világban nincs több olyan ember, aki ennyire lassan öregszik, és egyszerre élvezi a legjobb egészséget. A vilcabambaiak számára a kávé termesztése nagy hagyományokkal rendelkezik. Julia Avelina Leon, aki jelenleg 97 éves, sokszoros nagymama, és nagyon rajong a drága babért: „Ha nem tudnék kávét inni, hiányozna életem egyik legszebb dolga.” A szüret során, június és október között a családok az érett, vörös cseresznyét szedik és a babot a közeli Mountain Rivers vizében tisztítják. Ezután a kávét lassan, napon szárítják és kézzel válogatják. Így rendkívüli minőségű kávé készül. Ebből a kávéból csak kis mennyiség készül évente, mivel azt elsősorban fizikai munka és családi vállalkozások révén termesztik.
FAJ: 100% ARABICA
Ország: Ecuador
Régió: Vilcabamba, Andok
Szövetkezet:Asociación Agroartesanal De Pequeños Productores De Café Especial Del Cantón Loja APECAEL
Tengerszint feletti magasság: 1500 méter
Ajánlott Pörkölési szint: Közepesen világos
Feldolgozási mód: Mosott
Fajta:Typica, Bourbon, Caturra
Ízjegyek: csonthéjas gyömölcsök
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, alternatív