Leírás és Paraméterek
Ethiopia Kercha Guracho Specialty 88,5p
Etiópiát máig a az arabika variáns szülőhazájaként tartják számon. Különleges helyet foglal el az előállító országok között, mivel hatalmas kultúrája és hagyománya van a belföldi fogyasztásnak is. Az éves 6,5 milliós termelésből "mindössze" 3,5 millió hagyja csak el az országot. A kávét otthonaikban frissen pörkölik és őrlik, majd egy "jebena"-nak nevezett edényben készítik el, forró víz segítségével.
Kercha Guracho:Ez a kávé Guji régió Hambella kerületében Kercha zónában készült. Kerchában A környéken lévő farmerek szinte mind egy család tagjai. és bár mára sokan közülük Addis Abeba-ban laknak villákban, a szürettel nem bíznak meg mást. Mai napig elterterjedt család tagjai szedik be a szemeket és vesznek részt a folyamat minden állomásán A család feje Tadesse 70 éves. 29 gyermeke van és nekik majd ugyanennyi. Nem is csoda, ha nincs szükségük külső segítségre. A család fiatalabb tagjai igyekeznek a modern technikáknak is teret biztosítani a modern kávés közösség kiszolgálására• Eredet: Etiópia• Régió: Guji Kercha• Fermentálás: napon lassan szárított.• Mosóállomás: Kercha• Magasság: 1950m• Típus: Hairloom typica• Savasság: Magas• Testesség: testes• Ízek: barackos• Aroma: édeskés mézre hasonlító