Leírás és Paraméterek
Ethiopia Kercha Suke Specialty 89,5p
Etiópiát máig a az arabika variáns szülőhazájaként tartják számon. Különleges helyet foglal el az előállító országok között, mivel hatalmas kultúrája és hagyománya van a belföldi fogyasztásnak is. Az éves 6,5 milliós termelésből "mindössze" 3,5 millió hagyja csak el az országot. A kávét otthonaikban frissen pörkölik és őrlik, majd egy "jebena"-nak nevezett edényben készítik el, forró víz segítségével.
Kercha Suke:Ez a kávé Guji régió Hambella kerületében Kercha zónában készült. Kerchában 16 mosóállomás található, melyek közül a legkimagaslóbb munkát a mi partnereink biztosítják. Suke egy falu melynek területéről a friss mélypiros gyümölcsöket szorgalmasan hozzák a helyi farmerek.• Eredet: Etiópia• Régió: Guji Kercha• Fermentálás: napon lassan szárított.• Mosóállomás: Kercha• Magasság: 2150m• Típus: Hairloom typica• Savasság: Magas• Testesség: 10/8• Ízek: gyümölcsös lime szerű• Aroma: fűszeres csokoládés