Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
8.990 Ft
Menny.:db

Ethiopia Organic Natural Guji Gr.1 Tero Farm Nyerskávé 1000 g

Mennyiségi kedvezmény
3 - 4 db vásárlása esetén
8.690 Ft / db
5 - 9 db vásárlása esetén
8.490 Ft / db
10 db felett
8.290 Ft / db
Cikkszám: 145C
Gyártó: AVX
Elérhetőség: 8 db raktáron
Várható szállítás: 2024. július 25.
Szállítási díj: 1.590 Ft
Nem értékelt
8.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Ethiopia Organic Natural Guji Gr.1 Tero Farm 

Etiópiát máig a az arabika variáns szülőhazájaként tartják számon. Különleges helyet foglal el az előállító országok között, mivel hatalmas kultúrája és hagyománya van a belföldi fogyasztásnak is. Az éves 6,5 milliós termelésből "mindössze" 3,5 millió hagyja csak el az országot. A kávét otthonaikban frissen pörkölik és őrlik, majd egy "jebena"-nak nevezett edényben készítik el, forró víz segítségével.

Ahogyan az országra, úgy a kávéjára is a nagyfokú diverzitás jellemző. Az ízt befolyásolja a mikroklíma, variáns és a feldolgozási mód is. Ezért, elképesztően széles ízprofillal találkozhatunk, amely a csokoládéstól, a jázminon át a citrusos jegyekig terjed.

1950 méteres magasság felett található a Kochere feldolgozó állomás, ahova körülbelül 650 kistermelő (mivel senki területe nem haladja meg az 1,3 hektáros nagyságot) hordja be a leszedett gyümölcsöket. Itt a különböző farmokról származó terményeket egymással keverik, majd bocsájtják exportra, mivel önmagában egy-egy termelő mennyisége kevés lenne.

A farmokon nem a kávé mellett más termények is helyet kapnak. Variánsok tekintetében Heirloom fajtákról beszélünk. Ez egy gyűjtőnév a vadon termő fajtákra, melyeket nem nemesítettek és genetikai manipulációnak sem vetettek alá. A természet formálta őket. Több, mint 1000 ilyen kávét ismerünk. A csoportban elhelyetkedő kávék leginkább Typica variánsra hasonlítanak. A szüret októbertől januárig tart, melyet kézzel végeznek. A babokat körülbelül 40 órán keresztül fermentálják a mosás megkezdése előtt, az időjárástól függően. Ezt követően 14 napon keresztül szárítják, emelt afrikai ágyakon. Ennek köszönhetően a beton forrósága nem teszi tönkre a tétel minőségét. Az így feldolgozott kávé ízében lágyabb, még inkább megőrzi a termőterület jellegzetességeit.

A kávékat itt is osztályozzák, ugyanakkor nem az SCA által "kitaposott" 100 pontos módon teszik azt. 1-től 9-ig találhatunk kategóriákat. Az 1-es és a 2-es osztályba sorolt kávék felelnek meg a "specialty" minősítésnek. Ez alatt pedig a nagyobb tételben előállított, alacsonyabb minőségű kávék találhatóak. A minősítés vizuális vizsgálat és kóstolás útján történik.


Faj: 100% Arabica
Ország: Etiópia
Régió: 
Tengerszint feletti magasság: 1950-2100 méter
Fajta: 
Feldolgozási mód: száraz


 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ethiopia Organic Natural Guji Gr.1 Tero Farm Nyerskávé 1000 g termékünkhöz hasonló termékek

Az oldal tetejére