Leírás és Paraméterek
A hétfő éjfélig leadott előrendeléseket szerdán pörköljük, pénteken postázzuk.
Kedd-Vasárnap között leadott előrendeléseket a következő héten szerdán pörköljük, pénteken postázzuk.
Guatemala Huehuetenango Specialty 84p
Huehuetenango a három nem vulkanikus régió egyike, valamint a legmagasabb és legszárazabb termesztés alatt álló terület, így az egyik legjobb kávétermelésre.
A forró levegő áramlatai a tehuantepeci síkságról, Oaxacában, Mexikóban szöknek fel, és itt keverednek a Cuchumatanes -hegységből leereszkedő hűvös levegővel, ami mikroklímát hoz létre, amely védve van a fagytól, és lehetővé teszi a kávé termesztését akár 2000 méteren is.
A Huehuetenango szélsőséges távolsága megköveteli, hogy szinte minden gyártó saját kávéját dolgozza fel. Szerencsére a régióban bőséges folyók és patakok találhatók, így a termelőknek viszonylag egyszerű a malmok felállítása. Még szerencse, hogy a Huehue földrajzi adottságai hozzájárulnak a különleges, savanyú és gyümölcsös ízű kávék létrehozásához.
Az SHB (Strictly Hard Bean) azt jelenti, hogy a kávét 1350 méter feletti magasságban termesztették. (Ez a kifejezés az SHG/Strictly High Grown szinonimája is, amely a HB -nél magasabb besorolás.) Az EP (European Preparation) azt jelenti, hogy a zöld kávét kézzel válogatták, hogy eltávolítsák a hibás babokat és idegen anyagokat.
100% ARABICA
Ország: Guatemala
Régió: Huehuetenango
Tengerszint feletti magasság: 1350 méter
Fajta: Typica, Bourbon, Caturra, Catuai
Pörkölési szint: Közepesen sötét
Feldolgozási mód: Mosott
Ízjegyek: narancsos, tejcsokoládé, juhar
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogós, szarvasi, phin.