Leírás és Paraméterek
Honduras Cauful Organic Specialty 82p
1975-ben 228 kávétermelő és családja (köztük 30 női termelő) kezdett együtt dolgozni és árulni kávét Cooperativea Agrícola Uníon y Fuerza (CAUFUL) néven.
Ma a CAUFUL-nak 146 aktív tagja van, akik biogazdálkodással gazdálkodnak, és mindegyiknek körülbelül 1,5 manzana (körülbelül 2,5 hektár) van.
A csoportnak két pépmentesítője van, és a kávékat napon és mechanikus szárítóban szárítják a közeli városban. A Becamo, az InterAmerican hondurasi testvérvállalata a CAUFUL farmerekkel dolgozik együtt a napon szárítási folyamataikon, hogy minden kávénak hosszú, ízletes életet biztosítson.
A CAUFUL folyamatosan dolgozik minőségének javításán, és a közelmúltban a közös gazdaság intenzív megfiatalításán esett át, a fák jó részét metszették és tönkretették. Bár a döntés rövid távon csökkenti a kibocsátást – idén 5-6000 zsákot várnak a szokásos 12 000 zsákkal szemben.
Faj: 100% Arabica
Ország: Honduras
Régió: Marcala, La Paz
Tengerszint feletti magasság: 1000-1550 méter
Fajta: Lempira, IH90, Catuai, Parainema
Pörkölési szint: Közepesen Sötét (francia)
Feldolgozási mód: Mosott.
Ízjegyek: Tejcsokoládé, édes briós, citrusfélék, vajas és gyógynövényes; sima test.
Cupping pontszám: 82 pont
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogó.
Leírás
Honduras Cauful Organic Specialty 82p
1975-ben 228 kávétermelő és családja (köztük 30 női termelő) kezdett együtt dolgozni és árulni kávét Cooperativea Agrícola Uníon y Fuerza (CAUFUL) néven.
Ma a CAUFUL-nak 146 aktív tagja van, akik biogazdálkodással gazdálkodnak, és mindegyiknek körülbelül 1,5 manzana (körülbelül 2,5 hektár) van.
A csoportnak két pépmentesítője van, és a kávékat napon és mechanikus szárítóban szárítják a közeli városban. A Becamo, az InterAmerican hondurasi testvérvállalata a CAUFUL farmerekkel dolgozik együtt a napon szárítási folyamataikon, hogy minden kávénak hosszú, ízletes életet biztosítson.
A CAUFUL folyamatosan dolgozik minőségének javításán, és a közelmúltban a közös gazdaság intenzív megfiatalításán esett át, a fák jó részét metszették és tönkretették. Bár a döntés rövid távon csökkenti a kibocsátást – idén 5-6000 zsákot várnak a szokásos 12 000 zsákkal szemben.
Faj: 100% Arabica
Ország: Honduras
Régió: Marcala, La Paz
Tengerszint feletti magasság: 1000-1550 méter
Fajta: Lempira, IH90, Catuai, Parainema
Pörkölési szint: Közepesen Sötét (francia)
Feldolgozási mód: Mosott.
Ízjegyek: Tejcsokoládé, édes briós, citrusfélék, vajas és gyógynövényes; sima test.
Cupping pontszám: 82 pont
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogó.