Leírás és Paraméterek
A világon az egyik legjobb minőségű Robusta kávé, az India Kappi Royal.
http://www.coffeereview.com/review.cfm?ID=1967
91 pontot kapott a tesztelésen.
Francia pörkölés
Indian coffee belonging to the species Coffea Canephora (Robusta) Kaapi Royale Extra Bold Bean, extra selection with big bean. It grows at an altitude between 500 and 1000 mt.Good body, almost no acidity and good balance. Typical Robusta, excellent for a traditional Italian espresso.
Indian Robusta Parchment Kaapi Royale
A robusta ültetvények, ahol Parchment (pergamen) kávét termesztik Indiában az alacsonyabb területeken fekszenek 1000 és 4000 láb között, hegyek oldalában, ahol ideális a napfény, az árnyék, a csapadék és a talajviszonyok kombinációja. India egy madár-barát ország ahol a kávét természetes árnyékot adó helyen termesztik, ami egy merészebb, egységesebb, kávébabot eredményez a termesztett nyitott körülményekkel összehasonlítva. A feldolgozás és az előkészítés intenzív munkát és hatalmas mennyiségű friss, tiszta vizet igényel. Mint az Arabica esetében is, a babszemeket szelektíven kézzel szüretelik, csak akkor, ha a babszemek már teljesen érettek, elérve aromájuk csúcsát. A nap végén súlymérés és őrlés előtt, a szedők átválogatják a leszüretelt babszemeket és kiszűrik a részben érett narancs és sárga színű szemeket, amelyeket véletlenül szedtek le. A kávébab édes pépjéhez úgy férnek hozzá, hogy először eltávolítják a külső kérgét, hőkezelésnek vetik alá és alaposan átmossák. Ezt követően tiszta vízben áztatják a szemeket egy egész éjszakán keresztül majd kiterítik száradni pontosan meghatározott nedvességtartalmú körülmények közé, hántolják, tisztítják és szigorú előírásoknak megfelelően osztályozzák.
Kaapi Royale: Ezt a kategóriát először a 1992-1993-as szüreti évben vezették be, ezzel bizonyítva India elkötelezettségét a speciális kávék piacán. Kaapi Royale elnevezéshez a babszemek 95%-nak állnia kell egy 6,7 mm átmérőjű kerek lyukú szitán és 100% -nak pedig egy 6,65 mm átmérőjű szitán. Nem lehet közte borsú alakú vagy törött darab, fekete, barna színű szem vagy bármilyen idegen anyag. Kaapi Royale a Mysore, Coorg, Malabar, Wayanad, Shevaroys, Pulneys és Bababudan régiókból származik.
Az indiai Robusta legfontosabb jellemzője, hogy a növények minden generációja tulajdonságaiban hűséges marad az anyanövényhez; az ültetvények nagyon apró genetikai változáson mennek keresztül nemzedékről nemzedékre. Ennek eredményeként, a végtermék minősége nagyon megbízható; attól függetlenül, hogy a kávébab a Robusta ültetvények melyik generációjából származik.
Az innen származó szemek tiszták, egységesek és nagyon merészek. Osztályozás és tisztítás után a babszemek bekerülnek egy elektronikus szín-szortírozóba és végül kézzel is átválogatják. Az utolsó munkafolyamat során egy 10-16 főből álló csoport vizuálisan is átvizsgálja a szemeket, amelyeket egy réteg vastagon terítenek el egy szállítószalagon.
A csészében, ez a kávé tiszta, testes, de egyben lágy és sima. Bár a Robusta erőteljes aromáját nem lehet elfedni, a jellegzetes gumiszerű utóíze miatt, gyakran társítják hozzá az olcsó Robusta kifejezést, ami gyakorlatilag nem is létezik. Ez a típusú kávé jól ellenáll a teljes körű pörkölésnek is. Jól reagál, még ha egészen sötét színűre pörkölik is, amelyet az Észak-Amerikában használt espresso keverékeknél szokás.
Kaapi Royale keverékek tökéletesek tej alapú eszpresszó italok erősítésére, illetve bármely olyan esetben ahol a tej jelentős részét képezi az italnak; ami gyakran elnyomja a kávé aromáit, és a legtöbb eszpresszó keverék túl enyhe, hogy ízében áttörjön a tejen.
Kaapi Royale képes még a bőséges krémes állag fenntartására, ami remek vizuális jele a minőségi espressonak. Robusta keverékek nem feltétlenül teremtenek több krémet, de hajlamosak megváltoztatni a felszíni feszültséget, hogy a krémbuborékok tovább tartsanak. Sok Kaapi Royale, krémben annyira gazdag, hogy esetenként akár húsz percig is kitart, mielőtt felfedné az alatt megbúvó főzetet!
Mivel Kaapi Royale durván kétszer annyi koffeint tartalmaz, mint az Arabica, megadja azt az extra „löketet” amit a magas koffeintartalmú keverékeknél keresünk.
Leírás
A világon az egyik legjobb minőségű Robusta kávé, az India Kappi Royal.
http://www.coffeereview.com/review.cfm?ID=1967
91 pontot kapott a tesztelésen.
Francia pörkölés
Indian coffee belonging to the species Coffea Canephora (Robusta) Kaapi Royale Extra Bold Bean, extra selection with big bean. It grows at an altitude between 500 and 1000 mt.Good body, almost no acidity and good balance. Typical Robusta, excellent for a traditional Italian espresso.
Indian Robusta Parchment Kaapi Royale
A robusta ültetvények, ahol Parchment (pergamen) kávét termesztik Indiában az alacsonyabb területeken fekszenek 1000 és 4000 láb között, hegyek oldalában, ahol ideális a napfény, az árnyék, a csapadék és a talajviszonyok kombinációja. India egy madár-barát ország ahol a kávét természetes árnyékot adó helyen termesztik, ami egy merészebb, egységesebb, kávébabot eredményez a termesztett nyitott körülményekkel összehasonlítva. A feldolgozás és az előkészítés intenzív munkát és hatalmas mennyiségű friss, tiszta vizet igényel. Mint az Arabica esetében is, a babszemeket szelektíven kézzel szüretelik, csak akkor, ha a babszemek már teljesen érettek, elérve aromájuk csúcsát. A nap végén súlymérés és őrlés előtt, a szedők átválogatják a leszüretelt babszemeket és kiszűrik a részben érett narancs és sárga színű szemeket, amelyeket véletlenül szedtek le. A kávébab édes pépjéhez úgy férnek hozzá, hogy először eltávolítják a külső kérgét, hőkezelésnek vetik alá és alaposan átmossák. Ezt követően tiszta vízben áztatják a szemeket egy egész éjszakán keresztül majd kiterítik száradni pontosan meghatározott nedvességtartalmú körülmények közé, hántolják, tisztítják és szigorú előírásoknak megfelelően osztályozzák.
Kaapi Royale: Ezt a kategóriát először a 1992-1993-as szüreti évben vezették be, ezzel bizonyítva India elkötelezettségét a speciális kávék piacán. Kaapi Royale elnevezéshez a babszemek 95%-nak állnia kell egy 6,7 mm átmérőjű kerek lyukú szitán és 100% -nak pedig egy 6,65 mm átmérőjű szitán. Nem lehet közte borsú alakú vagy törött darab, fekete, barna színű szem vagy bármilyen idegen anyag. Kaapi Royale a Mysore, Coorg, Malabar, Wayanad, Shevaroys, Pulneys és Bababudan régiókból származik.
Az indiai Robusta legfontosabb jellemzője, hogy a növények minden generációja tulajdonságaiban hűséges marad az anyanövényhez; az ültetvények nagyon apró genetikai változáson mennek keresztül nemzedékről nemzedékre. Ennek eredményeként, a végtermék minősége nagyon megbízható; attól függetlenül, hogy a kávébab a Robusta ültetvények melyik generációjából származik.
Az innen származó szemek tiszták, egységesek és nagyon merészek. Osztályozás és tisztítás után a babszemek bekerülnek egy elektronikus szín-szortírozóba és végül kézzel is átválogatják. Az utolsó munkafolyamat során egy 10-16 főből álló csoport vizuálisan is átvizsgálja a szemeket, amelyeket egy réteg vastagon terítenek el egy szállítószalagon.
A csészében, ez a kávé tiszta, testes, de egyben lágy és sima. Bár a Robusta erőteljes aromáját nem lehet elfedni, a jellegzetes gumiszerű utóíze miatt, gyakran társítják hozzá az olcsó Robusta kifejezést, ami gyakorlatilag nem is létezik. Ez a típusú kávé jól ellenáll a teljes körű pörkölésnek is. Jól reagál, még ha egészen sötét színűre pörkölik is, amelyet az Észak-Amerikában használt espresso keverékeknél szokás.
Kaapi Royale keverékek tökéletesek tej alapú eszpresszó italok erősítésére, illetve bármely olyan esetben ahol a tej jelentős részét képezi az italnak; ami gyakran elnyomja a kávé aromáit, és a legtöbb eszpresszó keverék túl enyhe, hogy ízében áttörjön a tejen.
Kaapi Royale képes még a bőséges krémes állag fenntartására, ami remek vizuális jele a minőségi espressonak. Robusta keverékek nem feltétlenül teremtenek több krémet, de hajlamosak megváltoztatni a felszíni feszültséget, hogy a krémbuborékok tovább tartsanak. Sok Kaapi Royale, krémben annyira gazdag, hogy esetenként akár húsz percig is kitart, mielőtt felfedné az alatt megbúvó főzetet!
Mivel Kaapi Royale durván kétszer annyi koffeint tartalmaz, mint az Arabica, megadja azt az extra „löketet” amit a magas koffeintartalmú keverékeknél keresünk.