Leírás és Paraméterek
India Plantation AA Nyerskávé
100% Arabica
Ajánlott pörkölés: Közepesen sötét (Francia )
Ízek - tejcsokoládé
utóíz- mogyoró, keksz
Aroma - édes
Test - közepesen testes
Savasság - alacsony
Tökéletes ...
Eszpresszó, filterkávé.
A finomabb részletek ...
Ország: India
Régió: Karnataka
Fajta: Arabica S795, Sln9, Cauvery
Magasság : 1100-1400 m
Csapadék: 1750-2200 mm/év
Termesztés: árnyékban
Betakarítás módja: Kézi
Feldolgozás: mosott
Szüreti időszak: november-február
Az indiai kávénak egyedülálló „történelmi” íze van! Az egész egy négyszáz évvel ezelőtti hosszú, fárasztó utazással kezdődött ... amikor a legendás szent Bababudan hét varázslatos babot hozott a távoli Jemenből, és elültette őket a Karnataka Chandragiri-dombság lejtőin.
Karnataka India legnagyobb kávétermelője. Az országban termesztett kávé 70% -át adja. A régió legszebb, legfontosabb kávéültetvényei : Chikmagalur, Hassan és Kodagu Karnataka .
Gyakran mondják, hogy az indiai kávétermelő szívét-lelkét is beleadja a termésbe. Nem csoda hát, hogy India több mint százötven éve folyamatosan figyelemre méltó sokféle kiváló minőségű kávét termeszt és exportál!
India kávéját árnyékban termeszti. A kávéültetvényekben csaknem 50 különböző típusú árnyékfa található. pl. narancs, banán . Az árnyékfák a lejtős terepen megakadályozzák a talajeróziót; gazdagítják a talajt azáltal, hogy a tápanyagokat visszanyerik a mélyebb rétegekből. Megvédik a kávét a hőmérséklet szezonális ingadozásaitól, és sokféle növény- és állatfajnak adnak otthont.
Az indiai kávé jellemzően enyhén savas, közepesen testes és összetéveszthetetlen aromával rendelkezik .
Leírás
India Plantation AA Nyerskávé
100% Arabica
Ajánlott pörkölés: Közepesen sötét (Francia )
Ízek - tejcsokoládé
utóíz- mogyoró, keksz
Aroma - édes
Test - közepesen testes
Savasság - alacsony
Tökéletes ...
Eszpresszó, filterkávé.
A finomabb részletek ...
Ország: India
Régió: Karnataka
Fajta: Arabica S795, Sln9, Cauvery
Magasság : 1100-1400 m
Csapadék: 1750-2200 mm/év
Termesztés: árnyékban
Betakarítás módja: Kézi
Feldolgozás: mosott
Szüreti időszak: november-február
Az indiai kávénak egyedülálló „történelmi” íze van! Az egész egy négyszáz évvel ezelőtti hosszú, fárasztó utazással kezdődött ... amikor a legendás szent Bababudan hét varázslatos babot hozott a távoli Jemenből, és elültette őket a Karnataka Chandragiri-dombság lejtőin.
Karnataka India legnagyobb kávétermelője. Az országban termesztett kávé 70% -át adja. A régió legszebb, legfontosabb kávéültetvényei : Chikmagalur, Hassan és Kodagu Karnataka .
Gyakran mondják, hogy az indiai kávétermelő szívét-lelkét is beleadja a termésbe. Nem csoda hát, hogy India több mint százötven éve folyamatosan figyelemre méltó sokféle kiváló minőségű kávét termeszt és exportál!
India kávéját árnyékban termeszti. A kávéültetvényekben csaknem 50 különböző típusú árnyékfa található. pl. narancs, banán . Az árnyékfák a lejtős terepen megakadályozzák a talajeróziót; gazdagítják a talajt azáltal, hogy a tápanyagokat visszanyerik a mélyebb rétegekből. Megvédik a kávét a hőmérséklet szezonális ingadozásaitól, és sokféle növény- és állatfajnak adnak otthont.
Az indiai kávé jellemzően enyhén savas, közepesen testes és összetéveszthetetlen aromával rendelkezik .