Leírás és Paraméterek
India Plantation AA Pörkölt Kávé
100% Arabica
Közepesen sötét (Francia ) pörkölés.
Ízek - tejcsokoládé
utóíz- mogyoró, keksz
Aroma - édes
Test - közepesen testes
Savasság - alacsony
TÖKÉLETES ...
Eszpresszó, filterkávé.
A FINOMABB RÉSZLETEK ...
Ország: India
Régió: Karnataka
Fajta: Arabica S795, Sln9, Cauvery
Magasság : 1100-1400 m
Csapadék: 1750-2200 mm/év
Termesztés: árnyékban
Betakarítás módja: Kézi
Feldolgozás: mosott
Szüreti időszak: november-február
Az indiai kávénak egyedülálló „történelmi” íze van! Az egész egy négyszáz évvel ezelőtti hosszú, fárasztó utazással kezdődött ... amikor a legendás szent Bababudan hét varázslatos babot hozott a távoli Jemenből, és elültette őket a Karnataka Chandragiri-dombság lejtőin.
Karnataka India legnagyobb kávétermelője. Az országban termesztett kávé 70% -át adja. A régió legszebb, legfontosabb kávéültetvényei : Chikmagalur, Hassan és Kodagu Karnataka .
Gyakran mondják, hogy az indiai kávétermelő szívét-lelkét is beleadja a termésbe. Nem csoda hát, hogy India több mint százötven éve folyamatosan figyelemre méltó sokféle kiváló minőségű kávét termeszt és exportál!
India kávéját árnyékban termeszti. A kávéültetvényekben csaknem 50 különböző típusú árnyékfa található. pl. narancs, banán . Az árnyékfák a lejtős terepen megakadályozzák a talajeróziót; gazdagítják a talajt azáltal, hogy a tápanyagokat visszanyerik a mélyebb rétegekből. Megvédik a kávét a hőmérséklet szezonális ingadozásaitól, és sokféle növény- és állatfajnak adnak otthont.
Az indiai kávé jellemzően enyhén savas, közepesen testes és összetéveszthetetlen aromával rendelkezik .
Koffeintartalom mérés:
A mért kávé koffein és klorogénsav tartalma:CAF:206mg/dl --- CGA:312mg/dl
Naponta legfeljebb -- 11--szimpla adag kávé ajánlott ebből a típusból.
A koffein méréshez használt műszer:Lighttells CA-700 Caffeine & CGA Meter
Kávék koffeintartalma:
A legnagyobb mértékben tartalmaznak koffeint a robuszta típusok, de ezek között is lehetnek nagy különbségek.
Típustól függően 300-500mg/dl
Az arabica kávék koffeintartalma kevesebb: 100-350mg/dl
A koffein mentes kávék is tartalmazmak valamennyi koffeint: 5-50mg/dl
Naponta ajánlott maximális koffein bevitel: 600 mg/dl, ami kb 6-8*1 adag kávét jelent.
A méréshez az alábbiak szerint készítettük el a kávét:
17-18,5g-ból készítettünk 50ml eszpresszót. Az őrlőn minden esetben állítottunk, hogy kb egyforma lefolyást érjünk el.
A mennyiséget a kávé színe határozta meg.
Klorogénsav tartalom mérése:
Mi az a klorogénsav? A klorogénsav egy olyan természetes vegyület, mely legnagyobb mennyiségben a kávéban található meg. Antioxidánsként ismert, segít a glükóz lassú felszabadulásában, így nem emeli meg a vércukrot olyan hirtelen.
Kávé szín mérés
A kávé színe:98/79
A méréshez használt műszerek:
Tonino Color meter / Lighttells CM200
80-92 / 62-72:Sötét pörkölés (S)
92-105 / 73-82:Közepesen sötét pörkölés (KS)
110-115 / 83-100:Közepesen világos pörkölés (KV)
116-130 / 101-115:Világos pörkölés (V)
116-130 / 101-115:Filter pörkölés (Filter)
Leírás
India Plantation AA Pörkölt Kávé
100% Arabica
Közepesen sötét (Francia ) pörkölés.
Ízek - tejcsokoládé
utóíz- mogyoró, keksz
Aroma - édes
Test - közepesen testes
Savasság - alacsony
TÖKÉLETES ...
Eszpresszó, filterkávé.
A FINOMABB RÉSZLETEK ...
Ország: India
Régió: Karnataka
Fajta: Arabica S795, Sln9, Cauvery
Magasság : 1100-1400 m
Csapadék: 1750-2200 mm/év
Termesztés: árnyékban
Betakarítás módja: Kézi
Feldolgozás: mosott
Szüreti időszak: november-február
Az indiai kávénak egyedülálló „történelmi” íze van! Az egész egy négyszáz évvel ezelőtti hosszú, fárasztó utazással kezdődött ... amikor a legendás szent Bababudan hét varázslatos babot hozott a távoli Jemenből, és elültette őket a Karnataka Chandragiri-dombság lejtőin.
Karnataka India legnagyobb kávétermelője. Az országban termesztett kávé 70% -át adja. A régió legszebb, legfontosabb kávéültetvényei : Chikmagalur, Hassan és Kodagu Karnataka .
Gyakran mondják, hogy az indiai kávétermelő szívét-lelkét is beleadja a termésbe. Nem csoda hát, hogy India több mint százötven éve folyamatosan figyelemre méltó sokféle kiváló minőségű kávét termeszt és exportál!
India kávéját árnyékban termeszti. A kávéültetvényekben csaknem 50 különböző típusú árnyékfa található. pl. narancs, banán . Az árnyékfák a lejtős terepen megakadályozzák a talajeróziót; gazdagítják a talajt azáltal, hogy a tápanyagokat visszanyerik a mélyebb rétegekből. Megvédik a kávét a hőmérséklet szezonális ingadozásaitól, és sokféle növény- és állatfajnak adnak otthont.
Az indiai kávé jellemzően enyhén savas, közepesen testes és összetéveszthetetlen aromával rendelkezik .
Koffeintartalom mérés:
A mért kávé koffein és klorogénsav tartalma:CAF:206mg/dl --- CGA:312mg/dl
Naponta legfeljebb -- 11--szimpla adag kávé ajánlott ebből a típusból.
A koffein méréshez használt műszer:Lighttells CA-700 Caffeine & CGA Meter
Kávék koffeintartalma:
A legnagyobb mértékben tartalmaznak koffeint a robuszta típusok, de ezek között is lehetnek nagy különbségek.
Típustól függően 300-500mg/dl
Az arabica kávék koffeintartalma kevesebb: 100-350mg/dl
A koffein mentes kávék is tartalmazmak valamennyi koffeint: 5-50mg/dl
Naponta ajánlott maximális koffein bevitel: 600 mg/dl, ami kb 6-8*1 adag kávét jelent.
A méréshez az alábbiak szerint készítettük el a kávét:
17-18,5g-ból készítettünk 50ml eszpresszót. Az őrlőn minden esetben állítottunk, hogy kb egyforma lefolyást érjünk el.
A mennyiséget a kávé színe határozta meg.
Klorogénsav tartalom mérése:
Mi az a klorogénsav? A klorogénsav egy olyan természetes vegyület, mely legnagyobb mennyiségben a kávéban található meg. Antioxidánsként ismert, segít a glükóz lassú felszabadulásában, így nem emeli meg a vércukrot olyan hirtelen.
Kávé szín mérés
A kávé színe:98/79
A méréshez használt műszerek:
Tonino Color meter / Lighttells CM200
80-92 / 62-72:Sötét pörkölés (S)
92-105 / 73-82:Közepesen sötét pörkölés (KS)
110-115 / 83-100:Közepesen világos pörkölés (KV)
116-130 / 101-115:Világos pörkölés (V)
116-130 / 101-115:Filter pörkölés (Filter)