Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.290 Ft
Menny.:db

Mexico Organic Koffeinmentes Pörkölt kávé 125g-KS-Akció!

Mennyiségi kedvezmény
3 db felett
1.390 Ft / db
Cikkszám: 01D4
Gyártó: AVX
Elérhetőség: Előrendelhető
Várható szállítás: 2022. augusztus 25.
Szállítási díj: 1.390 Ft
Nem értékelt
1.290 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Mexico Altura Superior Chiapas Adelita

Mexikó az utóbbi időben - meglehetősen méltatlanul - elhanyagold észak-amerikai ország volt, kávétermelés szempontjából. Az innen érkező tételek többnyire keverékekbe kerültek, köszönhetően a mogyorós, csokis ízviláguknak - és olcsó mivoltuknak - köszönhetően. Pedig az országban minden adott ahhoz, hogy kiváló minőségű (ide értve a specialty minősítésűeket) kávét állítsanak elő. A magasabban fekvő területek ideálisak a kávétermesztéshez, mint amilyen például a Guatemalával határos déli határvidék is. Az itt termő kávékban megjelenik a komplex gyümölcsösség, édesség.
Nem olyan régen kezdett el kilábalni a kávétermelés a válságból, amit a nemzetközi kávé egyezmény megszűnése okozott, mivel az szabályozta az eladási árakat. Mexikóban túltermelés lett és ez leverte a kávék árait. Pontosan ez miatt sok farmer elszegényedett, így nem tudtak a termeléshez megfelelő körülményeket biztosítani. Ennek következtében a mennyiség és minőség is csökkenni kezdett. Ezen kívül ami nehezíti a termelést az a levélrozsda, ami hatalmas károkat okoz.
A mexikói gazdák előszeretettel alkalmaznak organikus módszereket a termelés során. Ebben az országban is sok a kisbirtokos, akik elkezdtek szövetkezetekbe tömörülni. Ez javít termelékenységen, hiszen így nagyobb tételt tudnak értékesíteni és együtt jobb lehetőségekhez férnek hozzá.
A tételt svájci vizes eljárással dolgozták fel, ami talán a legkíméletesebb mód a koffein kivonására. Nem használnak fel semmilyen vegyszert, ráadásul csak nagyon tiszta vizet dolgoznak fel. Ráadásul a szervezet igyekszik mindenhol hozzájárulni az életkörülmények javításához.
Először beáztatják az első adag babot vízbe, majd ebből a vízből kiveszik a koffeint. Így a következő tételből már csak a koffein távozik a kávéból, mivel a többi komponens már teljesen szaturálta a vizet. Az eljárást követően természetesen ismét szárítják a babokat, körülbelül 10,2 %-os nedvességtartalomig.
Mivel a babok szerkezete teljesen átalakul, így a pörkölés során nem változnak olyan nagy mértékben, mint "koffeines" társaik. A reccsenés is sokkal halkabb, mivel a babok szerkezete már gyengébb eleve.
Ízvilágát tekintve az édes gyümölcsök, tejcsokoládé és a mandula jelenik meg, alacsony savasság mellett.

FAJ: 100% ARABICA
Ország: Mexikó
Régió: Sierra Mountains
Tengerszint feletti magasság: 900- 1100 méter
Fajta: Bourbon, Typica, Caturra és Catuaí
Ajánlott pörkölési szint: közepes
Feldolgozási mód: Vizes eljárás (előtte pedig mosott eljárással, napon szárítva
Ízjegyek: Kakaó, aszalt gyümölcsök és méz
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogó, phin

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére