Brazil Fazenda Sertao Peaberry Natural Yellow Bourbon Pörkölt Kávé 125g-KS
- Pörkölési dátum: 2025.07.10
- Pörkölési szint Közepesen sötét
-
Mennyiségi kedvezmény2 db felett1.690 Ft / db
- Cikkszám: 002C4
- Gyártó: AVX
-
Elérhetőség:
4 db raktáron
- Várható szállítás: 2025. július 17.
- Szállítási díj: 1.790 Ft
-
Amennyiben kérdése van, keresse ügyfélszolgálatunkat bizalommal!
Termékfülek
Leírás és Paraméterek
Brazil Fazenda Sertao Peaberry Natural Yellow Bourbon
https://interamericancoffee.de/brazil-fazenda-sertao/
Faj: 100% Arabica
Ország: Brazília
Régió:Carmo de Minas, Minas Gerais
Farm:Fazenda Sertão
Tengerszint feletti magasság:1100-1450 méter
Fajta: Yellow Bourbon, Yellow Catuai, Yellow Catucai
Pörkölési szint: Közepesen Sötét
Feldolgozási mód: Naturál/száraz.
Ízjegyek: Édes gyümölcsök, csokoládé
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogós.
Koffeintartalom mérés:
A mért kávé koffein és klorogénsav tartalma:CAF:310mg/dl --- CGA<500mg/dl
Naponta legfeljebb -- 7--szimpla adag kávé ajánlott ebből a típusból.
A koffein méréshez használt műszer:Lighttells CA-700 Caffeine & CGA Meter
Kávék koffeintartalma:
A legnagyobb mértékben tartalmaz koffeint a robuszta típusok, de ezek között is lehetnek nagy különbségek.
Típustól függően 300-500mg/dl
Az arabica kávék koffeintartalma kevesebb: 100-350mg/dl
A koffein mentes kávék is tartalmazmak valamennyi koffeint: 5-50mg/dl
Naponta ajánlott maximális koffein bevitel: 600 mg, ami kb 6-8*1 adag kávét jelent.
A méréshez az alábbiak szerint készítettük el a kávét:
17-18,5g-ból készítettünk 50ml eszpresszót. Az őrlőn minden esetben állítottunk, hogy kb egyforma lefolyást érjünk el.
A mennyiséget a kávé színe határozta meg.
Klorogénsav tartalom mérése:
Mi az a klorogénsav? A klorogénsav egy olyan természetes vegyület, mely legnagyobb mennyiségben a kávéban található meg. Antioxidánsként ismert, segít a glükóz lassú felszabadulásában, így nem emeli meg a vércukrot olyan hirtelen.
Kávé szín mérés
A kávé színe:97/77
A méréshez használt műszerek:
Tonino Color meter / Lighttells CM200
80-92 / 62-72:Sötét pörkölés (S)
92-105 / 73-82:Közepesen sötét pörkölés (KS)
110-115 / 83-100:Közepesen világos pörkölés (KV)
116-130 / 101-115:Világos pörkölés (V)
116-130 / 101-115:Filter pörkölés (Filter)
Leírás
Brazil Fazenda Sertao Peaberry Natural Yellow Bourbon
https://interamericancoffee.de/brazil-fazenda-sertao/
Faj: 100% Arabica
Ország: Brazília
Régió:Carmo de Minas, Minas Gerais
Farm:Fazenda Sertão
Tengerszint feletti magasság:1100-1450 méter
Fajta: Yellow Bourbon, Yellow Catuai, Yellow Catucai
Pörkölési szint: Közepesen Sötét
Feldolgozási mód: Naturál/száraz.
Ízjegyek: Édes gyümölcsök, csokoládé
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogós.
Koffeintartalom mérés:
A mért kávé koffein és klorogénsav tartalma:CAF:310mg/dl --- CGA<500mg/dl
Naponta legfeljebb -- 7--szimpla adag kávé ajánlott ebből a típusból.
A koffein méréshez használt műszer:Lighttells CA-700 Caffeine & CGA Meter
Kávék koffeintartalma:
A legnagyobb mértékben tartalmaz koffeint a robuszta típusok, de ezek között is lehetnek nagy különbségek.
Típustól függően 300-500mg/dl
Az arabica kávék koffeintartalma kevesebb: 100-350mg/dl
A koffein mentes kávék is tartalmazmak valamennyi koffeint: 5-50mg/dl
Naponta ajánlott maximális koffein bevitel: 600 mg, ami kb 6-8*1 adag kávét jelent.
A méréshez az alábbiak szerint készítettük el a kávét:
17-18,5g-ból készítettünk 50ml eszpresszót. Az őrlőn minden esetben állítottunk, hogy kb egyforma lefolyást érjünk el.
A mennyiséget a kávé színe határozta meg.
Klorogénsav tartalom mérése:
Mi az a klorogénsav? A klorogénsav egy olyan természetes vegyület, mely legnagyobb mennyiségben a kávéban található meg. Antioxidánsként ismert, segít a glükóz lassú felszabadulásában, így nem emeli meg a vércukrot olyan hirtelen.
Kávé szín mérés
A kávé színe:97/77
A méréshez használt műszerek:
Tonino Color meter / Lighttells CM200
80-92 / 62-72:Sötét pörkölés (S)
92-105 / 73-82:Közepesen sötét pörkölés (KS)
110-115 / 83-100:Közepesen világos pörkölés (KV)
116-130 / 101-115:Világos pörkölés (V)
116-130 / 101-115:Filter pörkölés (Filter)