Leírás és Paraméterek
Zambia Arabica Kachipapa Pörkölt kávé
Feldolgozási folyamat:
Tételünket mosott eljárással dolgozták fel, amely a következőképpen történik:
1. A szemeket kézzel szüretelik, így elkerülhető, hogy éretlen, túlérett, vagy beteg szemek kerüljenek feldolgozásra.
2. Ezt követően a szemeket vízzel teli tartályokba teszik, ahol megtisztítják őket. Ezen felül leválasztják az éretlen és túlérett szemeket.
3. A tétel ezután hántológépbe kerül, ahol eltávolítják a gyümölcs húsát és héját, de a nyálkaréteg a babon marad.
4. Majd ismét fermentáció következik, aminek köszönhetően a nyálkaréteg fellazul, így könnyebben eltávolítható.
5. Ezután újból átmossák a szemeket, hogy a maradék nyálkát és húst is lemossák róluk.
6. Jön a szárítás. Itt emelt afrikai ágyakat használnak, melynek előnye, hogy a babokat alulról is átjárja a levegő és a beton forrósága sem károsítja a végeredményt. Így a szárítás ideális körülmények között megy végbe. A nedvességtartalmat 11-12 %-ra csökkentik ekkor le.
Röviden:
Származási hely: ZambiaRégió:Farm: KachipapaFajta: Catimor és CaturraTengerszint feletti magasság: 1100 - 1300 méterFeldolgozási mód: Mosott, majd napon szárított.Szüret: május - októberCsomagolás: 60 kilógrammos GrainPro zsákÍzjegyek: Bogyós gyümölcsök, édes tea, némi mogyorós lecsengéssel köszönhetően a Catimor variánsnak.Pörkölés: közepesen világos
Faj: 100% arabica